Düzce'de dev yeşil alan projesi: 3 park tek yürek oluyor

  • 5 / 1 Düzce'de dev yeşil alan projesi: 3 park tek yürek oluyor 0

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, hafta sonu mesaisinde şehirde yürütülen iki kritik projeyi yerinde inceleyerek, bu yatırımların şehrin çehresini nasıl değiştireceğine dair önemli bilgiler paylaştı. Başkan Özlü, Millet Bahçesi 2 ve eş zamanlı olarak ilerleyen Anıt Eser Projesi'nin son durumunu yakından takip etti.

  • 5 / 2 Düzce'de dev yeşil alan projesi: 3 park tek yürek oluyor 1

    Başkan Özlü'nün açıklamalarına göre, Millet Bahçesi 2 projesi tamamlandığında, Düzce'nin üç büyük parkı birbirine entegre edilecek. Daha önce 2021'de hizmete açılan Millet Bahçesi ile yeni inşa edilen Millet Bahçesi 2, oluşturulacak özel bir 'yeşil yol' aracılığıyla buluşacak. Bu bütünleşme, 15 Temmuz Şehitleri Parkı'nı da kapsayacak. Böylece şehir merkezinde devasa bir yeşil alan omurgası oluşturulması hedefleniyor. Millet Bahçesi 2'nin içinde Anıt Eser, Millet Kıraathanesi, afet toplanma bölgesi, spor tesisleri, yürüyüş parkurları, geniş yeşil dokular ve bir etkinlik sahnesi de yer alacak. Başkan Özlü, projenin hızla tamamlanmasıyla Düzce'deki kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılacağını vurguladı.

  • 5 / 3 Düzce'de dev yeşil alan projesi: 3 park tek yürek oluyor 2

    Öte yandan, Anıt Eser projesinde bodrum kat imalatlarının devam ettiği bilgisini veren Başkan Özlü, bu yapının Düzce'ye özgü, ahşap ve taşın ağırlıkta olduğu bir mimariyle hayat bulacağını belirtti. Türkiye'nin dört bir yanından getirilecek özel taşlarla inşa edilecek olan Anıt Eser, toplamda 5.500 metrekarelik bir alana yayılacak. Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan yapının ön cephesine ise Konuralp Gazi'nin heybetli bir mermer anıtı yerleştirilecek. Anıt Eser için resmi temel atma töreninin de yakın bir zamanda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

  • 5 / 4 Düzce'de dev yeşil alan projesi: 3 park tek yürek oluyor 3

  • 5 / 5 Düzce'de dev yeşil alan projesi: 3 park tek yürek oluyor 4