Dünyada sadece üçüncü kez görülen nadir tümör, Sakarya'da başarıyla tedavi edildi
- 4 / 1
Saçlı deride ortaya çıkan ve tıp literatüründe son derece nadir görülen trikoblastik sarkom adlı tümör, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla tedavi edildi. 93 yaşındaki Ali İlgeç'in başındaki kitle üzerinde yapılan patolojik incelemeler, dünyada yalnızca iki kez daha rastlanmış bu nadir vakayı ortaya çıkardı. Hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu ve günlük yaşamına sorunsuz şekilde devam ettiği bildirildi.
- 4 / 2
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Klinik İdari Sorumlusu Op. Dr. Muaz Zuhurlu, erken teşhisin ve multidisipliner bir yaklaşımın tedavideki kritik rolünü vurguladı. Zuhurlu, vatandaşların geçmeyen yaralar, büyümeye başlayan benler veya kanayan cilt lezyonları durumunda mutlaka bir cildiye uzmanına başvurması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan cerrahi müdahalede, tümörün yanı sıra güvenli cerrahi sınır da çıkarılarak geride kötü huylu hücre bırakılmadığı ve operasyonun başarıyla sonuçlandığı aktarıldı.
- 4 / 3
Tıbbi Patoloji Kliniği Klinik İdari Sorumlusu Prof. Dr. Fahri Yılmaz, inceledikleri kitlenin alışılagelmiş tümörlerden farklı olduğunu ve derinlemesine araştırmalar sonucu trikoblastik sarkom tanısına ulaştıklarını belirtti. Bu vakanın, bilinen iki vakadan sonra dünyadaki üçüncü örnek olarak tıp literatürüne kazandırılacağı açıklandı. Hastanın bundan sonraki süreçte, sistemik yayılım riskini takip etmek için düzenli kontrollerle cildiye, tıbbi onkoloji ve plastik cerrahi kliniklerinde izleneceği ifade edildi.
- 4 / 4
Hasta Ali İlgeç, kafasında sivilce büyüklüğünde başlayıp zamanla ceviz boyutuna ulaşan kitle nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve başarılı ameliyat sonrası hiçbir şikayeti kalmadığını söyledi. Oğlu Osman İlgeç ise, lezyonun temmuz ayında yeniden ortaya çıktığını, yaklaşık bir buçuk ayda hızla büyüyüp siyahlaştığını ve doktorların müdahalesiyle ekim ayında ameliyat edildiğini anlattı.
- 19:43Sivas'ta motosiklet kazasında ağır yaralanan genç, 21 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti
- 19:33Cesaretiyle kahraman oldu, burnuyla bedel ödedi: 69 yaşındaki adamın inanılmaz hikayesi
- 19:24Milas'taki orman yangınına havadan ve karadan müdahale tüm hızıyla sürüyor
- 19:1415 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe kontrol ağı: 'Askerlere direnmeyin' talimatından algı operasyonuna uzanan şok gerçekler
- 19:04Bursa itfaiyesi, Haziran ayında 2 bin 749 olaya müdahale etti











