Dumlupınar Diorama Müzesi açıldı

  • 5 / 1 Dumlupınar Diorama Müzesi açıldı 0

    Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Kütahya Valisi Musa Işın'ın katılımıyla Dumlupınar Diorama Müzesi açıldı. Müze, Büyük Zafer'in 103. yılı anısına hazırlandı.

  • 5 / 2 Dumlupınar Diorama Müzesi açıldı 1

    Bakan Bak, Ağustos ayının Türk tarihi açısından zaferlerle dolu bir ay olduğunu vurgulayarak, Malazgirt'ten Çanakkale'ye ve Dumlupınar'a uzanan kahramanlık zincirini hatırlattı. Gençlerin milli şuurla yetişmesinde müzenin büyük önem taşıdığını belirten Bakan Bak, 'Bu toprakların kıymetini, şehitlerimizin fedakârlığını gençlerimizin bilmesini istiyoruz. Bu eserin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.

  • 5 / 3 Dumlupınar Diorama Müzesi açıldı 2

    Vali Musa Işın ise Dumlupınar'ın tarihî önemine dikkat çekerek, müzenin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer'i etkileyici bir şekilde yansıtacağını söyledi. 'Türk milleti her dönemde esareti reddetmiş, bağımsızlığından taviz vermemiştir. Dumlupınar Diorama Müzesi, şehitlerimizi anmak ve gelecek nesillere bu ruhu taşımak açısından çok kıymetlidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum' şeklinde konuştu.

  • 5 / 4 Dumlupınar Diorama Müzesi açıldı 3

  • 5 / 5 Dumlupınar Diorama Müzesi açıldı 4