Doç. Dr. Gürbüz: 'İki çocuktan az çocuk yapma lüksümüz yok!'
- 3 / 1
Antalya’da düzenlenen 13. Üreme Sağlığı ve İnfertilite Kongresi'nde Türkiye'nin hızla düşen doğurganlık oranları ele alındı. Kongrede, IVF’nin toplumsal ve ekonomik etkileri ile yumurta dondurmada yaşa bağlı başarı oranları bilimsel verilerle değerlendirildi.
- 3 / 2
Türk Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Sami Gürbüz, Türkiye'de genç nüfusun azaldığına dikkat çekerek, 'İki çocuktan daha az çocuk yapma lüksümüz yok' dedi. Gürbüz, evlilik yaşının sürekli ertelendiğini ve bunun doğurganlık üzerinde ciddi etkiler yarattığını belirtti.
- 3 / 3
Gürbüz, günümüz toplumunda erken evlilik ve çocuk sahibi olmanın gereksiz yere ötelendiğini vurgulayarak, 'Bilinçaltımızı hipnotize etmişler; erken evlilik kötüdür, az çocuk iyidir diye' şeklinde konuştu. Kendi deneyimlerinden örnek veren Gürbüz, çocuk sahibi olmanın kariyeri engellemediğini ifade etti.
- 17:08Kütahya'da korkunç kaza: Kavşakta çarpışan araçlardan 3 kişi hastanelik oldu
- 17:01Danimarka ve Almanya arasındaki dev tünel projesinde çalışmalar hızlandı
- 16:54Türk mutfağının yoğurtlu lezzetleri dünya listesinde zirveye oynadı
- 16:47Everest Dağı, tektonik hareketlerle büyümeye devam ediyor
- 16:40Bayram dönüşü Afyon'da trafik kabusu: Uzun kuyruklar oluştu









