Diyarbakır'da öğretmenlere mesleki gelişim eğitimleri devam ediyor
- 14 / 1
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü mesleki gelişim eğitimlerine ek olarak, Öğretmen Akademisi Vakfı ile iş birliği yaparak öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini destekleyen eğitim ve atölye çalışmalarını sürdürüyor.
- 14 / 2
Bu kapsamda, 4-5 Ekim 2025 tarihlerinde Kayapınar Şirinler Anaokulunda okul öncesi öğretmenlerine yönelik "Erken Çocukluk Döneminde Sosyal Gelişimin Desteklenmesi" ve sınıf öğretmenlerine yönelik "Temel Eğitim Döneminde Sosyal Gelişimin Desteklenmesi" konularında programlar düzenlendi. 6 farklı grupta yaklaşık 200 öğretmenin katıldığı eğitimlerde, alanında uzman eğitmenler rehberliğinde öğrenci merkezli yaklaşımlar, sosyal gelişimi destekleyici etkinlik örnekleri ve sınıf içi uygulamalara yönelik yeni yöntem ve teknikler üzerinde duruldu. Katılımcılar, edindikleri bilgi ve becerileri sınıf ortamında uygulayarak öğrenme süreçlerini zenginleştirme ve meslektaşlarıyla paylaşma fırsatı buldu.
- 14 / 3
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde proje ve koordinatör olarak görev yapan Nevzat Can, Müdürlük olarak öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla Bakanlığın eğitimlerinin yanı sıra nitelikli eğitimler sunduklarını belirtti. Can, bu eğitimlerle öğretmenlere yenilikçi öğretim yöntemleri ve sınıfta uygulayabilecekleri teknikler kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Öğretmen Akademisi Vakfı ile iş birliği yaparak 60'tan fazla eğitim ve şenlik düzenlediklerini ve yaklaşık 2 bin 500 öğretmene ulaştıklarını, bu yıl da planlamaların devam ettiğini ve şu ana kadar 300 öğretmene ulaşıldığını aktardı. Eğitimlerin amacının, öğretmenleri mesleki olarak desteklemek, kazandıkları bilgi ve yöntemleri sınıflarında uygulamalarını ve meslektaşlarıyla paylaşmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Öğretmen Akademisi Vakfı eğitmeni Songül Boybeyi, gerçekleştirilen eğitimin toplumsal cinsiyet eşitliği temalı olduğunu ve interaktif bir sistemle yürütüldüğünü ifade etti. Boybeyi, programla ön yargılardan uzaklaşarak farkındalık oluşturmayı, öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarını bu bakış açısıyla zenginleştirmelerini ve öğrencilerin sosyal ve duygusal öğrenme ortamlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Katılımcılardan öğretmen Kübra Aksoy, eğitimde öğrendiği oyunların, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği ve çocukların zihin-hafıza gelişimine katkı sağladığını belirterek, eğitimin verimli geçtiğini söyledi. Aksoy, öğrendiği bir oyunu farklılaştırarak öğrencilerinin birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlayabileceğini ifade etti.
- 14 / 4
- 14 / 5
- 14 / 6
- 14 / 7
- 14 / 8
- 14 / 9
- 14 / 10
- 14 / 11
- 14 / 12
- 14 / 13
- 14 / 14
- 16:2519 Mayıs'ta Atatürk Kent Parkı'nda bayram coşkusu
- 16:15Bayburtlu gençler sıfır atık ve çevreye duyarlılıkla buluştu
- 16:06Eker I Run 19 Mayıs Sanal Gençlik Koşusu başladı
- 15:56Kanatlı sektöründe hastalık riskini azaltma çabası: Biyogüvenlik masada
- 15:47Bilecikli sporcu Ecem Uygun, Türkiye Şampiyonası'nda çifte başarı elde etti










