Diyarbakır'da hdp binasında tadilat: Evlat nöbeti sürüyor

  • 6 / 1 Diyarbakır'da hdp binasında tadilat: Evlat nöbeti sürüyor 0

    Diyarbakır'da, 3 Eylül 2019'dan beri süren ve terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri dönmesi için mücadele eden ailelerin evlat nöbetinin simgesi haline gelen eski HDP il binasında tadilat çalışmaları başladı.

  • 6 / 2 Diyarbakır'da hdp binasında tadilat: Evlat nöbeti sürüyor 1

    Uzun süredir atıl durumda bulunan bina, son günlerde dış cephe ve iç bölümlerinde onarım çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. Çevrede inşaat ekiplerinin faaliyet gösterdiği görülüyor. Tadilatın kapsamı ve ne kadar süreceği henüz netlik kazanmış değil.

  • 6 / 3 Diyarbakır'da hdp binasında tadilat: Evlat nöbeti sürüyor 2

    Tadilat çalışmalarına rağmen, aileler umutlarını kaybetmeden bina önünde kurdukları çadırda nöbetlerine devam ediyor. Bu direniş, hem kayıp çocuklarının geri dönüşü için umudun sembolü, hem de bölgedeki siyasi gerilimin göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ailelerin ısrarlı mücadelesi, kamuoyunda geniş yankı bulmaya devam ediyor.

  • 6 / 4 Diyarbakır'da hdp binasında tadilat: Evlat nöbeti sürüyor 3

    Bu gelişme, doğrudan Ege Bölgesi'ni etkilemese de, Türkiye'deki siyasi ve sosyal olayların genel bir resmini yansıtması açısından önemlidir. Ege Alternatif Gazetesi olarak, Türkiye'nin her köşesinde yaşanan insan hikayelerini takip etmeye ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

  • 6 / 5 Diyarbakır'da hdp binasında tadilat: Evlat nöbeti sürüyor 4

  • 6 / 6 Diyarbakır'da hdp binasında tadilat: Evlat nöbeti sürüyor 5