Dilek Yarımadası'nda doğa ve güvenlik el ele: Milli parkta yeni dönem başladı
- 6 / 1
Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, yaban hayatı için önemli bir sığınak ve yılda yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlayan bir cazibe merkezi olarak sürdürülebilir bir kullanım dönemine girdi. Parkta, doğal ve kültürel kaynakların korunması ile ziyaretçi güvenliğinin artırılmasına yönelik kapsamlı çalışmalar aralıksız devam ediyor.
- 6 / 2
Park bünyesinde açılan Doğa Eğitim Merkezi ile kalıcı bir eğitim altyapısı oluşturuldu ve bölgedeki ilk ve ortaokul öğrencileri için doğa eğitimleri düzenlendi. Ayrıca, göçmen kaçakçılığı ve orman yangınları açısından risk taşıyan alanlarda kontrollü giriş uygulamalarına geçilerek yaz sezonunda koyların daha güvenli ve düzenli kullanımı sağlandı.
- 6 / 3
Orman yangınlarına karşı hazırlıklar güçlendirildi; Yangın Eylem Planı, Yangın Yol Şebeke Planı ve Yangın Tahliye Planı hazırlanıp onaylandı, 32 senaryolu tahliye planı oluşturuldu ve bir tahliye tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi. Tehlike arz eden ağaçlar kaldırıldı, riskli dal ve ibreler uygun alanlara taşındı. Ziyaretçi konforu için yeni piknik masaları ve şezlonglar yerleştirildi, günübirlik alanlardaki yapıların bakım-onarımı yapıldı.
- 6 / 4
Kurumsal altyapı güçlendirme çalışmaları kapsamında müdürlük binasına fiber internet, ayrı enerji hattı ve GES sistemi kurularak enerji verimliliği artırıldı. HGS ve Yaya Geçiş Sistemi ile sıfır nakit politikasına geçildi, kredi kartı ve QR kod ile ödeme altyapısı aktif hale getirildi. Tüm bu çabalar, parkın doğal değerlerini korurken ziyaretçilere güvenli, düzenli ve sürdürülebilir bir deneyim sunmayı hedefliyor.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 15:19Anne ve oğlu, son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı
- 15:09Basının sansürsüz gücü: MSKÜ Rektörü Kaçar'dan anlamlı 24 Temmuz mesajı
- 14:59Güney Hint Okyanusu'nda 39 yıllık enerji 16 günde boşaldı
- 14:49Rektör Kaçar'dan klasik diller öğrencilerine motivasyon dolu buluşma
- 14:40Gümrüklerde kaçakçılığa büyük darbe: İlk 6 ayda 63 milyar lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi











