Dikili, Avrupa'nın en büyük sera kümelenmelerinden biri olmaya hazırlanıyor
- 4 / 1
Dikili Jeotermal Isıtmalı Sera Organize Tarım Bölgesi, Avrupa’nın en büyük teknolojik sera kümelenmelerinden biri olma yolunda önemli adımlar atıyor. Toplam 3 bin 38 dönüm alanda gerçekleştirilecek yatırımda, 451 dönümü sanayi, bin 800 dönümü sera alanı olarak planlanıyor. Geri kalan alanlar ise atık su arıtma tesisi, katı atık tesisi ve yenilenebilir enerji alanları için ayrılmış durumda.
- 4 / 2
Dünya Bankası'nın desteğiyle hayata geçecek olan bu dev projede toplamda 10 milyar USD yatırım yapılması hedefleniyor. Proje tamamlandığında, bölgeyi kalkındıracak 47 fabrika ve 50 modern sera içerecek. Proje sahasında gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan bu büyük yatırım, 150’nin üzerinde paydaşın katılımıyla tanıtıldı.
- 4 / 3
Dikili'de yapılan toplantıya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve proje başkanı Mehmet Şahin Çakan, Tarım ve Orman Bakanlığı temsilcileri ve diğer paydaşlar katıldı. Toplantı kapsamında saha incelemesi yapılarak, katılımcılara jeotermal kuyular ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi verildi. Katılımcıların projeye olan ilgisi, sürdürülebilir tarım projelerinin önemini vurguladı ve bu durum projenin doğru yolda olduğunu gösterdi.
- 4 / 4
- 21:40Karacasu'da ulaşım yolları yenileniyor: 20 kilometrelik kaplama çalışmaları başladı
- 21:31Emekli maaşları için kritik tarih: Yeni taban rakam yarın belli oluyor
- 21:22ABD'de haziran ayı tarım dışı istihdam verileri hayal kırıklığı yarattı
- 21:13Petrol fiyatları çakıldı: 4 ayın en dip seviyesi görüldü!
- 21:04Yenipazar'da kontrolden çıkan minibüs dereye uçtu











