Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım

  • 9 / 1 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 0

    6 Şubat 2023te Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremde enkaz altında kalan ve bir bacağını kaybeden 27 yaşındaki yabancı uyruklu Fatma Umro, yaşadığı zorlukları ve eşinin kendisini terk etmesini anlattı.

  • 9 / 2 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 1

    Depremin üçüncü gününde enkazdan kurtarılan Umro, sağ bacağını kaybettiği felaketin ardından 4 ay sonra eşinin kendisini terk ettiğini belirterek, "Hayat burada çok zor çünkü yalnızım. Çocuklarımı özlüyorum, yardım edin" diyerek yardım eli uzatılmasını istedi. Hatayda yaşadığı deprem felaketinin ardından hayatı altüst olan Umro, sağ bacağını kaybetmenin yanı sıra, 4 yaşındaki kızından da ayrı kalmanın acısını yaşıyor. Boşanmasının ardından Antalyaya yerleşen genç kadın, iş bulmakta da güçlük çekiyor.

  • 9 / 3 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 2

    Türkiyede 10 yıldır yaşayan ve daha önce bir giyim mağazasında çalışan Umro, işverenin Suriyeye dönmesiyle işsiz kaldığını ve kendisine yardım eden arkadaşının da gitmesiyle tamamen yalnız kaldığını dile getirdi. Annesi ve babası Suriyede olan Umronun en büyük isteği, çocuklarına kavuşmak ve yeniden normal bir hayat kurmak. Üç gün enkaz altında dua ederek hayata tutunduğunu belirten Umro, protez bacağının ağırlığı nedeniyle yürümekte de zorlandığını ifade etti. Kendisine ve çocuklarına daha iyi bir yaşam kurabilmek için destek bekliyor.

  • 9 / 4 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 3

  • 9 / 5 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 4

  • 9 / 6 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 5

  • 9 / 7 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 6

  • 9 / 8 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 7

  • 9 / 9 Depremde bacağını kaybeden Fatma Umro: Yalnızım, çocuklarımdan ayrı kaldım 8