Deprem haftasında öğrencilere afet eğitimi ve tatbikat yapıldı

  • 6 / 1 Deprem haftasında öğrencilere afet eğitimi ve tatbikat yapıldı 0

    1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Niğde Hüdavent Hatun Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Okul Afet Farkındalık Eğitimi düzenlendi.

  • 6 / 2 Deprem haftasında öğrencilere afet eğitimi ve tatbikat yapıldı 1

    Eğitim programı çerçevesinde öğrencilere, deprem öncesinde alınacak tedbirler, deprem anında nasıl davranmaları gerektiği ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Afet bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılmasının önemi vurgulanırken, öğrencilerin muhtemel bir afet durumunda panik yapmadan bilinçli hareket etmelerinin hayati olduğu belirtildi.

  • 6 / 3 Deprem haftasında öğrencilere afet eğitimi ve tatbikat yapıldı 2

    Programın uygulama kısmında, çeşitli kurumların iş birliği ile bir tahliye tatbikatı yapıldı. Bu tatbikata AFAD, Niğde Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve MEB AKUB ekipleri katıldı. Senaryo gereği gerçekleştirilen tatbikatta öğrencilerin güvenli bir şekilde tahliyesi sağlanırken, ekipler arası koordinasyon uygulamalı olarak test edildi. Tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve düzenli tatbikatların önemi bir kez daha vurgulandı.

  • 6 / 4 Deprem haftasında öğrencilere afet eğitimi ve tatbikat yapıldı 3

  • 6 / 5 Deprem haftasında öğrencilere afet eğitimi ve tatbikat yapıldı 4

  • 6 / 6 Deprem haftasında öğrencilere afet eğitimi ve tatbikat yapıldı 5