Denizli'nin tarihi Gazi İlkokulu'nda restorasyon tamamlandı
- 3 / 1
Denizli’nin en değerli simgelerinden biri olan Gazi İlkokulu’nda restorasyon süreci başarıyla tamamlandı. AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, tamamlanan restorasyonu yerinde incelemek üzere okulu ziyaret etti.
- 3 / 2
Cumhuriyet dönemi mimarisinin önemli örneklerinden biri olarak kabul edilen Gazi İlkokulu, yaklaşık 50 milyon TL maliyetle modern eğitim standartlarına kavuştu. 19 Ekim 1931’de eğitim hayatına başlayan bu okul, ünlü mimar Mimar Kemalettin Bey’in eseri olarak tarihi önemini korumakta. Yapılan restorasyon, geçmişin ihtişamını günümüze taşıma amacını güdüyor.
- 3 / 3
Ziyaret sırasında, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan ve diğer eğitim yetkilileri de hazır bulundu. Gazi İlkokulu’nun tarihi önemine dikkat çeken yetkililer, bu yapının gelecek nesillere aktarılmasında duydukları memnuniyeti dile getirdi. Restorasyon ile birlikte okulun dış cephesi ve süslemeleri korunurken, iç mekanlar da çağdaş eğitim ihtiyaçlarına göre düzenlendi. Denizli halkı, bu projenin kentin kültürel mirasına sahip çıkma açısından büyük bir adım olduğunu düşünüyor.
- 13:46Popeyes devinin çöküşü: 39 restoran kapandı, 23’ü satıldı
- 13:37İspanya yangın felaketinde Türkiye'den acil yardım: Türk uçakları alevlere koştu
- 13:27FETÖ üyesi M.B. 6 yıl hapis cezasıyla yakalandı
- 13:18Üniversite adaylarına dijital köprü: BUÜ'den örnek proje
- 13:08Fed, temmuz toplantısında belirsizliklerle yüzleşiyor










