Denizli'nin Ağustos İhracatı 409 Milyon Dolara Ulaştı
- 6 / 1
Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Ağustos ayında Denizli'nin ihracatının %5,5 artışla 409 milyon dolara ulaştığını açıkladı. Ocak-Ağustos dönemi ihracatının ise %8,2 artışla 3,1 milyar dolar olduğunu belirtti. Kasapoğlu, Denizli'nin 2025 yılında 4. kez 400 milyon dolar ihracat sınırını aşarak Türkiye genelinde 9. sıradaki yerini koruduğunu vurguladı.
- 6 / 2
Kasapoğlu, kablo sektörünün ihracattaki payının yüzde 37,6'ya ulaştığını ve tekstil ile konfeksiyon sektörü arasındaki farkın 8 puana çıktığını dile getirdi. İmalat sanayisinin son bir yılda yaklaşık 108 bin istihdam kaybı yaşadığını belirten Kasapoğlu, hizmet sektörüne geçişin devam ettiğini ifade etti. Mesleki eğitimin sanayi ile entegrasyonunun artırılması gerektiğini ve OSB'lerde eğitim yatırımlarının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
- 6 / 3
2026-2028 Orta Vadeli Program'ın değerlendirildiği toplantıda, sanayide yüksek katma değer, teknoloji odaklı dönüşüm ve yeşil dönüşümün hızlandırılması hedefleri ele alındı. Kasapoğlu, raylı sistem yatırımlarının önemine değinerek, Denizli ve OSB'lerin limanlara doğrudan demiryolu bağlantısının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, 2026 yılının ilk yarısında Güney Ege Yeşil Dönüşüm ve Verimlilik Test Merkezi'nin faaliyete geçeceğini müjdeledi.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 15:33Kandıra'da yol yenileme ihalesi için geri sayım başladı
- 15:26Avustralya'dan dev proje: Milyonlarca insanın su sorunu kökten çözülüyor
- 15:19Yıldırım’da kurban alanlarında hijyen seferberliği sürüyor
- 15:12Japonya'dan gelen şok haber, küresel piyasaları tetikte bekletiyor: Para basma geri mi dönüyor?
- 15:06Tom Barrack'ın görev süresi doluyor ama etkisi devam edecek









