Denizli, kadın dostu kent vizyonunu Türkiye geneline taşıdı
- 4 / 1
Denizli Büyükşehir Belediyesi, kadınların kent yaşamındaki rolünü güçlendirme hedefiyle yürüttüğü çalışmaları, Ankara'da düzenlenen Üst Düzey Yerel Yönetim Çalıştayı'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen belediyelerle paylaştı. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) iş birliğiyle hayata geçirilen "Kadın Dostu Kentler" projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda, Denizli'nin eşitlikçi yerel yönetim anlayışı ve bu yöndeki uygulamaları öne çıktı.
- 4 / 2
Türkiye'nin yedi bölgesinden yirmi üç belediyenin temsilcilerinin katıldığı bu önemli etkinlikte, kadınların kentsel hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması, karar alma süreçlerinde daha etkin rol almaları ve hayatın her alanında tam eşit haklara sahip olmaları gibi kritik konular derinlemesine ele alındı. Denizli Büyükşehir Belediyesi heyeti, bu süreçte yerel yönetimler arası iş birliği ve koordinasyonun toplumsal dönüşümdeki merkezi rolünün altını çizdi.
- 4 / 3
Çalıştay boyunca düzenlenen oturumlarda, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin sahada uyguladığı kadın odaklı projeler ve çalışmalar, "İyi uygulama örnekleri" başlığı altında diğer belediyelerle paylaşıldı. Kapsayıcı ve eşitlikçi bir yerel yönetim modelini kurumsallaştırma yolunda atılan adımlar, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Etkinlik sonunda, daha güçlü ve demokratik bir toplum inşa etmek için yerel yönetimlerin eşitlik ilkesi etrafında birleşmesinin önemi bir kez daha vurgulandı.
- 4 / 4
- 00:08Akyazı'da kan donduran anlar: Minibüste dehşet, iki kişi yaralandı!
- 23:32Bolu'da yürek burkan yangın: Ev alevler içinde kaldı, minik kedi kurtarılamadı
- 23:28İran ordusu güneyde füzeleri ateşledi: Savaş ihtimali artıyor
- 23:16Kanye West İstanbul'a indi: 120 bin kişilik dev konser için geri sayım başladı!
- 22:59Hatay'da motosiklet kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı









