Denizli'de ev tekstili sektörü buluştu: 300'ü aşkın katılımcı

  • 4 / 1 Denizli'de ev tekstili sektörü buluştu: 300'ü aşkın katılımcı 0

    Ev Tekstili Birlik Platformu'nun Denizli'deki buluşması, sektör temsilcilerinin yoğun katılımıyla gövde gösterisine dönüştü. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Başkan Adayı Ufuk Ocak'ın yeni dönem projelerini anlattığı toplantıya, Denizli'deki TETSİAD üyelerinin neredeyse tamamı ve İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir ve Gaziantep gibi sektörün önemli şehirlerinden temsilciler katıldı. Toplantıya 300'ü aşkın kişi iştirak etti.

  • 4 / 2 Denizli'de ev tekstili sektörü buluştu: 300'ü aşkın katılımcı 1

    Toplantıda Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Derya Baltalı ve diğer sivil toplum kuruluşları ile iş dünyası temsilcileri yer aldı. TETSİAD Başkan Adayı Ufuk Ocak, Denizli'nin kardeşlik ve dayanışmanın sembol şehri olduğunu belirterek, uzun yıllardır TETSİAD'da görev aldığını ve yeni dönemde daha dinamik ve vizyoner bir yönetim hedeflediğini söyledi. Ocak, HOMETEX fuarının önemine değinerek, 4 yılda 250 milyon TL'lik ücret iadesiyle sektörün mağduriyetini giderdiklerini açıkladı.

  • 4 / 3 Denizli'de ev tekstili sektörü buluştu: 300'ü aşkın katılımcı 2

    Ufuk Ocak, yeni dönem için hazırladıkları 19 öncelikli projeyi de tanıttı. Bu projeler arasında ABD, Sahraaltı Afrika ve Suudi Arabistan gibi stratejik pazarlarda HOMETEX markasıyla yeni fuarlar düzenlemek de yer alıyor. Ayrıca, pazaryerlerinde özel komisyon anlaşmaları, POS sistemleri için bankalarla indirimli oran görüşmeleri, kontrat tekstiline yönelik yeni iş birlikleri ve finansal destekler de gündemde olduğunu belirtti. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, sektörün üretim gücü ve ihracat başarısına dikkat çekerek, Denizli'nin havlu, bornoz ve çarşaf ihracatında Türkiye'nin yüzde 90'ından fazlasını karşıladığını vurguladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise sektörün birlik ve vizyonla geleceğe yürüdüğünü ifade etti ve HOMETEX Fuarı'nın yabancı bir şirkete devredilmesinin önüne geçildiğini anlattı. Burkay, sektörün teknik ve fonksiyonel tekstillere odaklanması gerektiğini de sözlerine ekledi. Programa ayrıca DETGİS, DEGİAD, DESİAD, MÜSİAD Denizli Şube Başkanı, ASKON Denizli Şube Başkanı ve diğer sektör temsilcileri katıldı.

  • 4 / 4 Denizli'de ev tekstili sektörü buluştu: 300'ü aşkın katılımcı 3