Denizli'de 13 yıllık sigara bağımlılığı sona erdi

  • 3 / 1 Denizli'de 13 yıllık sigara bağımlılığı sona erdi 0

    29 yaşındaki Rıza Okka, Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'nin desteğiyle 13 yıllık sigara bağımlılığından kurtuldu. Okka, sigarayı bıraktıktan sonra özgüveninde artış olduğunu belirterek, sigarayı bırakmak isteyenlere polikliniklere başvurmaları tavsiyesinde bulundu.

  • 3 / 2 Denizli'de 13 yıllık sigara bağımlılığı sona erdi 1

    13 yıldır günde bir paket sigara tüketen Okka, başarısızlıkla sonuçlanan birkaç bırakma girişiminden sonra polikliniğe başvurdu. Aldığı destek ve tedavi planı ile 7,5 ay önce sigarayı bırakan Okka, öksürük ve balgam gibi şikayetlerinde azalma olduğunu ve kendisini daha özgüvenli hissettiğini dile getirdi. Okka, sigarayı bırakmak isteyenlerin kararlı olmaları ve polikliniklerden destek almaları gerektiğini vurguladı.

  • 3 / 3 Denizli'de 13 yıllık sigara bağımlılığı sona erdi 2

    Pamukkale Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'nde görevli Dr. Mustafa Ali Ekiz, sigara bırakmanın hem birey hem de çevresi için büyük önem taşıdığını belirtti. Dr. Ekiz, birçok kişinin kendi kendine bırakma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını ve profesyonel destek alınmasının önemini vurguladı. Polikliniklerin ilaç tedavisi, davranış tedavisi ve psikososyal destek sağladığını belirten Dr. Ekiz, Alo 171 hattı aracılığıyla en yakın poliklinikten randevu alınabileceğini ve 35 yaş altı bırakmanın uzun vadeli faydalarını anlattı.