Çorum'da uğur böcekleri doğaya bırakıldı: Çevre dostu mücadele
- 7 / 1
Çorum Belediyesi, yaz aylarında artan yaprak biti popülasyonuyla mücadele etmek için ilginç bir yöntem denedi: uğur böceği yetiştiriciliği.
- 7 / 2
Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan bir laboratuvarda mayıs ayında başlayan uğur böceği üretimiyle yaklaşık 500 uğur böceği elde edildi. Bu böcekler, şehrin çeşitli noktalarındaki parklara bırakılarak yaprak bitleriyle doğal bir şekilde mücadele etmeleri sağlandı. Ziraat Mühendisi Seda Nur Kerem, çevre dostu biyolojik mücadele yöntemlerini yaygınlaştırmanın hedeflendiğini vurguladı.
- 7 / 3
Park ve Bahçeler Müdürü İsmail Özler ise, yaprak biti popülasyonunun her yıl arttığını ve kimyasal yöntemlerin yanı sıra çevre dostu biyolojik yöntemlerin de kullanıldığını belirtti. Belediyenin sürdürülebilir uygulamaları desteklemeye devam edeceğinin altını çizdi. Bu uygulama, kimyasal ilaçların çevreye olan olumsuz etkilerini azaltarak daha sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.
- 7 / 4
Çorum'da başarılı bir şekilde uygulanan bu yöntemin, Ege Bölgesi'ndeki benzer sorunlara da çözüm olabileceği düşünülmektedir. Özellikle zeytin ağaçlarında ve tarım alanlarında görülen zararlılarla mücadelede biyolojik yöntemlerin yaygınlaştırılması, Ege'nin ekolojik dengesinin korunması açısından oldukça önemlidir.
- 7 / 5
- 7 / 6
- 7 / 7
- 20:28Büyükmandıra'da yağlı güreş heyecanı: İsmail Koç başpehlivan oldu
- 20:12Kırk Merdiven Şelalesi'nde mahsur kalan vatandaş, 5 saatlik kurtarma çalışmasıyla kurtarıldı
- 19:19Sevgi Plajı'nda dehşet anları: İki kişi ölümden döndü
- 18:53Hamile Melike Şahin, sahnede zorlu anlar yaşadı
- 18:46Cem Yılmaz'dan yapay zeka esprisi: 68 milyarlık servetle aşk yaşıyor!








