Burhaniye zeytin çekirdekleri Yunanistan'ı ısıtıyor: 60 tonluk sevkiyat tamamlandı
- 3 / 1
Balıkesir'in önemli zeytin üretim bölgelerinden Burhaniye ilçesinde, zeytinyağı fabrikalarında işlenen zeytinlerin çekirdekleri, yakacak olarak kullanılmak üzere Yunanistan'a ihraç edilmeye devam ediyor.
- 3 / 2
Burhaniye Tariş Zeytinyağı Fabrikası Müdürü Emrah Öztürk, zeytin çekirdeğinin çevre dostu bir yakacak alternatifi olduğunu belirtti. Son sevkiyatta 60 ton zeytin çekirdeğinin Yunanistan'a gönderildiğini ifade eden Öztürk, bu uygulamanın 13 yıldır sürdüğünü dile getirdi.
- 3 / 3
Öztürk, "Yaklaşık 13 yıldan beri Yunanistan'a çekirdek ihraç ediyoruz. Bugün sezonun son partisi olan 60 tonluk çekirdeği gönderdik. Zeytin çekirdeğini komşuya ihraç ediyoruz. Komşu da bizim çekirdekle ısınıyor. Kısmet olursa önümüzdeki sezonlarda da ihracatımız devam edecek" şeklinde konuştu. Bu ihracat, hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor hem de atıkların değerlendirilmesi açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.
- 14:30Manisa'da damada şaka gibi nikah: Davetliler kahkahaya boğuldu
- 14:20İzmir'de ATM'den çıkan parayı alıp kaçan vatandaşın görüntüleri ortaya çıktı
- 14:11Pakistan ile 5 milyar dolarlık ticaret hedefi: Türkiye'den iddialı adım
- 14:01Nazilli'de kadın sağlığı ve narkotik konularında eğitim programı düzenlendi
- 13:50Trump'ın 2025'teki devasa finansal operasyonu: Günlük 85 işlem ve şaşırtan çelişkiler!











