Buldan'ın tescilli üzüm bağları yeni sezona hazırlanıyor

  • 6 / 1 Buldan'ın tescilli üzüm bağları yeni sezona hazırlanıyor 0

    Denizli'nin Buldan ilçesinde, tescilli sofralık üzümlerin yetiştiği bağlarda yeni sezon hazırlıkları başladı. Üreticiler, Temmuz ayında başlayacak hasat için asmalarda iplik sökme ve budama işlemlerine yoğunlaştı. Sabahın erken saatlerinde işe koyulan budamacılar, asmaları temizleyerek verimi artırmayı hedefliyor.

  • 6 / 2 Buldan'ın tescilli üzüm bağları yeni sezona hazırlanıyor 1

    Manisa Sarıgöl Dindarlı mahallesinden gelen İsmet Çelebi, sabah 06.30'da işe başlayarak uzayan ve kuruyan çubukları kesip asmaları temizlediklerini belirtiyor. Buldan Kadıköy mahallesinden Şahin Atalay ise sabah sekizden akşam dörde kadar budama yaptıklarını, gelecek sezon için daha iyi verim almak için bu işlemleri gerçekleştirdiklerini ifade ediyor. Bu çalışmalar, üzüm kalitesini ve miktarını artırmak için kritik öneme sahip.

  • 6 / 3 Buldan'ın tescilli üzüm bağları yeni sezona hazırlanıyor 2

    Buldan Bölmekaya mahallesinde üreticilik yapan Ramazan Uğuz, erkenci Süperior cinsi üzüm yetiştirdiğini ve şu anda budama mevsiminde olduklarını açıklıyor. Uğuz, toprak işlemesiz tarım yaparak yüzde elli su tasarrufu sağladıklarını, modern file tentelerle asmaları doludan ve sıcaktan koruduklarını vurguluyor. Bu uygulamayla maliyetleri düşürdüklerini ve diğer üreticilere de tavsiye ettiklerini ekliyor.

  • 6 / 4 Buldan'ın tescilli üzüm bağları yeni sezona hazırlanıyor 3

    2025 yılı verilerine göre, Buldan'da 2 bin 800 dekar alanda 7 bin 840 ton sofralık çekirdekli üzüm, 32 bin 199 dekar alanda 51 bin 518 ton sofralık çekirdeksiz üzüm yetiştirildi. Ayrıca, bin 215 dekar alanda 432 ton kurutmalık çekirdeksiz üzüm üretimi gerçekleştirildi. Bu rakamlar, bölgenin üzüm üretimindeki önemini gözler önüne seriyor.

  • 6 / 5 Buldan'ın tescilli üzüm bağları yeni sezona hazırlanıyor 4

  • 6 / 6 Buldan'ın tescilli üzüm bağları yeni sezona hazırlanıyor 5