BŞEÜ öğrencileri profesyonel mutfakta geleceğin şefleri olarak yetişiyor

  • 3 / 1 BŞEÜ öğrencileri profesyonel mutfakta geleceğin şefleri olarak yetişiyor 0

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), gastronomi alanında eğitim gören öğrencilerini profesyonel mutfak dünyasıyla buluşturdu. Bu önemli buluşma, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Bayram Özrek'in katılımıyla 'Profesyonel Mutfağa Açılan Kapı' temasıyla gerçekleşti.

  • 3 / 2 BŞEÜ öğrencileri profesyonel mutfakta geleceğin şefleri olarak yetişiyor 1

    BŞEÜ ev sahipliğinde iki aşamalı olarak düzenlenen etkinlik, aşçılık programı öğrencilerinin kariyer yolculuklarına ışık tutmayı, gastronomi sektöründeki mesleki farkındalıklarını artırmayı ve uygulamalı mutfak becerilerini daha da güçlendirmeyi hedefledi. Etkinliğin ilk bölümünde, şeflik mesleğinin güncel dinamikleri, sektörde kariyer planlaması, profesyonel mutfak kültürü ve değerli sektörel deneyimler, öğrencilere bir seminerle aktarıldı.

  • 3 / 3 BŞEÜ öğrencileri profesyonel mutfakta geleceğin şefleri olarak yetişiyor 2

    Etkinliğin ikinci ve en heyecan verici aşamasında ise uygulama mutfağı adeta bir şölene dönüştü. Şef Bayram Özrek, İncirli Yumurta, Kaymaklı Bulgur Pilavı ve yöresel lezzetimiz Keledoş'u öğrencilerin gözü önünde, uygulamalı olarak hazırladı. Bu sayede öğrenciler, geleneksel lezzetlerin profesyonel bir dokunuşla nasıl yeniden yorumlandığını yakından görme ve bu eşsiz mutfak deneyimini birebir yaşama fırsatı buldular. Öğr. Gör. Burak Çıtak'ın Mutfak Uygulamaları II dersi kapsamında organize ettiği bu etkinlik, üniversite ve sektör arasındaki iş birliğini pekiştirerek öğrencilerin mesleki gelişimine önemli bir katkı sağladı.