Bozburun'da genç adamın ölümü: Aile adalet istiyor
- 6 / 1
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi'nde 20 Temmuz günü meydana gelen tekne kazasında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Arda Deniz Onat'ın ailesi, yetkililere ve kamuoyuna seslenerek adalete olan güvenlerini dile getirdi.
- 6 / 2
Arda Deniz Onat'ın babasıyla birlikte çalıştığı 'E.Arda Deniz' adlı teknede, üç yabancı uyruklu müşteri ve misafirleri olarak tekneye gelen üç kişiyle çıkan tartışma sonucu denizin ortasında darbedilerek öldürüldüğü iddia ediliyor. Askerliğini yeni bitirmiş ve üç ay önce nişanlanmış olan Onat'ın evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Kocabahçe mevkiinde aileyle birlikte tur teknesinde çalışan Onat'ın, müşterilerden birinin davetlisi olarak gelen üç kişiyle çıkan tartışmanın ardından darbedilerek hayatını kaybettiği öne sürülüyor.
- 6 / 3
Acılı baba Kenan Onat, oğlunun hiçbir suçu olmadığını belirterek, 'Oğlum karıncayı bile incitmezdi. Tüm Bozburun halkına, Marmaris’e sorabilirsiniz. Tek suçu efendi, temiz bir çocuk olmasıydı. Askerliğini yapıp geldi, nişanlandı, evlilik hazırlıkları yaparken hayattan kopardılar. Bizim yuvamız dağıldı, hayallerimiz bitti. Artık yapacak bir şeyimiz yok. Sadece adalet istiyoruz.' dedi. Bazı basın organlarında çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını, saldırının kendi taraflarından gerçekleşmediğini vurgulayan Onat, 'Eğer biz saldırgan olsaydık, teknemizde olurdu. Olay tamamen dışarıdan gelenlerin başlattığı bir kavga. Biz her gün oğlumun mezarına gidiyoruz. Adalete güveniyoruz.' diye konuştu. Anne Leyla Onat ise, 'Biz yandık, başka aileler yanmasın. 21 yaşında, üç ay önce nişanlanmış bir çocuktu. Ne suçu vardı? Onlara hizmet etti, içeri aldı. Hayatımız boyunca böyle bir şey yaşamadık. Benim oğlum günahsızdı. Evlilik hayalleri kuruyordu. Şimdi nişanlısı perişan. Biz sadece adalet istiyoruz.' ifadelerini kullandı ve oğlunun odasındaki yatağının üzerindeki çocukluk oyuncakları ve fotoğraflarına gözü gibi baktığını belirtti.
- 6 / 4
Olayın ardından Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alınan S.Y., S.Y. ve C.V.C. adlı şahıslar, tutuklu yargılanmak üzere Muğla E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın tahkikata devam ettiği, acılı ailenin avukatlarının önümüzdeki günlerde açıklama yapacağı öğrenildi. Bozburun halkı ve Arda Deniz Onat'ın ailesi, bu akşam Bozburun'da adalet için yürüyüş düzenleyecek. Acılı aile, süreci sonuna kadar takip edeceklerini belirterek sorumluların cezalandırılması için kamuoyunun desteğini istedi.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 09:47Genç tasarımcılardan doğal taşla yaratıcı dokunuşlar
- 09:37Bursa'da üst geçitten kopan demir, trafiği birbirine kattı: Faciadan dönüldü!
- 09:27Bursa'da alkollü sürücünün neden olduğu kaza, araçları hurdaya döndürdü
- 09:17Küresel Piyasalar Barış Umuduyla Coştu: Borsalar Rekorlara Yaklaşıyor
- 09:07Ticaret Bakanlığı'ndan reklam denetimi: 117 firmaya milyonluk ceza kesildi









