Bolu'da arıcılık sektörü için önemli adımlar atılıyor

  • 3 / 1 Bolu'da arıcılık sektörü için önemli adımlar atılıyor 0

    Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Ar, 29. Arıcılık Konferansı'nda Bolu'nun arıcılık açısından Türkiye'deki kıymetini vurguladı.

  • 3 / 2 Bolu'da arıcılık sektörü için önemli adımlar atılıyor 1

    Bolu'da düzenlenen 29. Arıcılık Konferansı, Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa katılan Balıkesir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ayşe Ebru Borum, arıcılıkta hijyen ve Varroa ile mücadele konularına dair önemli bilgiler sundu. Ayrıca, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nden Şaban Keskin ise arıcılıktaki verimlilik ve parazit mücadelesine ilişkin değerli bilgiler paylaştı.

  • 3 / 3 Bolu'da arıcılık sektörü için önemli adımlar atılıyor 2

    Zekeriya Ar, arıcılık sektörünün kıymetini anlatırken, “Bolu ili Türkiye’de arıcılık sektörü için çok kıymetli. Burada başkanımızla birlikte bir strateji belirledik. Arıcılığın geleceğine yönelik ve ıslah çalışmalarına yönelik adımlar atmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Anadolu arısı ırkıyla ilgili ıslah çalışmaları başlatıldığını belirterek, “3 senenin sonunda Bolu’daki popülasyonu Anadolu arısı ile ıslah etmek istiyoruz.” dedi.