Boğup yaktığı sevgilisinin davası: Avukattan 'soğuk ilde benzin şart' savunması!

  • 3 / 1 Boğup yaktığı sevgilisinin davası: Avukattan 'soğuk ilde benzin şart' savunması! 0

    Eskişehir'de vahşice katledilen genç kadın Deniz Oktay'ın davası, sanık avukatının akıl almaz savunmasıyla alevlendi. 30 yaşındaki Oktay'ı boğarak öldürdükten sonra cesedini benzinle yakan İdris Gökmen'in avukatı, duruşmada "Eskişehir gibi soğuk bir ilde gazlı araba için benzin şarttır. Tasarlama yoktur, olay spontane gelişmiştir. Yakma olayı ölümden sonra gerçekleştirilmiştir" diyerek müvekkilini savundu.

  • 3 / 2 Boğup yaktığı sevgilisinin davası: Avukattan 'soğuk ilde benzin şart' savunması! 1

    Olay, geçtiğimiz 22 Nisan 2025 tarihinde Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı ormanlık alanda polisin yaptığı arama sonucunda ortaya çıkmıştı. Kayıp olarak aranan Deniz Oktay'ın yakılmış halde bulunan cesedi, korkunç cinayeti gözler önüne sermişti. Kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen İdris Gökmen'in yargılandığı davanın üçüncü celsesi, Eskişehir Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

  • 3 / 3 Boğup yaktığı sevgilisinin davası: Avukattan 'soğuk ilde benzin şart' savunması! 2

    Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan tanık Yusuf İslam Gül, Deniz Oktay ile İzmir'de tanıştığını ve olaydan iki gün önce Eskişehir'e geldiğini anlattı. Gül, Deniz'in olay günü İdris tarafından konuşmak için aşağıya çağrıldığını ve giderken tedirgin olduğunu, "Korkuyorsan gitme" dediğinde ise Deniz'in "Ondan mı korkacağım? Eğer dönmezsem beni sürekli ara" dediğini aktardı. Deniz'den haber alamayınca kayıp ilanı verdiğini belirten tanık, İdris Gökmen'in ise "Bir şey yapmadım" diyerek durumu reddettiğini ve Deniz'in eski eşiyle görüştüğünü söylediğini dile getirdi. Sanık İdris Gökmen ise son savunmasında, "Maktul Deniz Oktay bana saldırmasaydı, küfürler etmeseydi bu olaylar olmazdı, pişmanım" dedi. Mahkeme, sanık avukatına esas hakkında savunmasını hazırlaması için süre vererek davayı 24 Haziran'a erteledi ve İdris Gökmen'in tutukluluğunun devamına karar verdi.