Bodrum'un su sorunu çözülüyor: 2 milyar TL'lik dev proje onaylandı
- 4 / 1
Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, Bodrum'un yıllardır süregelen içme suyu sıkıntısına tarihi bir çözüm getirdi. Milas-Bodrum arasında yer alan ve yüksek tuzluluk oranına sahip Ekinanbarı su kaynağının içilebilir hale getirilmesi için yaklaşık 2 milyar TL'lik bir desalinasyon projesi onaylandı.
- 4 / 2
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın göreve geldiği günden beri yoğun çaba sarf ettiği Bodrum'un su sorunu, tuzlu su arıtma tesisiyle çözüme kavuşuyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından MUSKİ tarafından hazırlanan proje, iki etap halinde hayata geçirilecek. İlk etapta günlük 62 bin 266 metreküp, ikinci etapta ise aynı miktarda içme ve kullanma suyu arıtılması hedefleniyor. Bu, yıllık 20 milyon metreküp suya denk geliyor ve Bodrum'un su ihtiyacını tamamen karşılayacak kapasitede.
- 4 / 3
Ekinanbarı kaynağından elde edilecek yüzey suyu, fiziksel, kimyasal ve ileri arıtma süreçlerinden geçirilecek ve dezenfeksiyon uygulanacak. Tesis, su alma yapısı, ham su terfi istasyonu, ham su deposu, filtrasyon ünitesi, kartuş filtre ünitesi, ters ozmoz ünitesi, remineralizasyon ünitesi, kimyasal hazırlama ve dozlama üniteleri, dezenfeksiyon, temiz su depoları, iletim hattı ve konsantre çıkış suyu deşarj hattı gibi kapsamlı bir teknik altyapıya sahip olacak. Başkan Aras, Bodrum'daki içme suyu sıkıntısının çözümü için atılan bu büyük adımın, şehrin geleceğini güvence altına aldığını vurguladı. Artmakta olan kuraklığın da göz önünde bulundurulduğunu belirterek, bu tesisin Türkiye'nin en büyük deniz suyu arıtma tesisi olacağını ve gelecek nesillerin yaşam kalitesini de koruyacağını ifade etti.
- 4 / 4
- 19:43Sivas'ta motosiklet kazasında ağır yaralanan genç, 21 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti
- 19:33Cesaretiyle kahraman oldu, burnuyla bedel ödedi: 69 yaşındaki adamın inanılmaz hikayesi
- 19:24Milas'taki orman yangınına havadan ve karadan müdahale tüm hızıyla sürüyor
- 19:1415 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe kontrol ağı: 'Askerlere direnmeyin' talimatından algı operasyonuna uzanan şok gerçekler
- 19:04Bursa itfaiyesi, Haziran ayında 2 bin 749 olaya müdahale etti










