Bodrum'da zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş 412 ürün ele geçirdi

  • 4 / 1 Bodrum'da zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş 412 ürün ele geçirdi 0

    Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını korumak ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla denetimlerini kesintisiz sürdürüyor. Bu kapsamda, ocak ayında 33 işletmede kontroller gerçekleştirildi.

  • 4 / 2 Bodrum'da zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş 412 ürün ele geçirdi 1

    Çiftlik Mahallesi'nde yapılan bir denetimde, bir market işletmesinde 28 farklı kalemde toplam 412 parça son kullanma tarihi geçmiş ürün tespit edildi. Halk sağlığını tehdit eden bu ürünler, zabıta ekipleri tarafından yediemin alınarak imha edildi ve işletme hakkında Zabıta Uygulama Yönetmeliği'ne göre yasal işlem başlatıldı.

  • 4 / 3 Bodrum'da zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş 412 ürün ele geçirdi 2

    Ayrıca, inşaat atığı ve artıklarını çevreye izinsiz döktüğü belirlenen bir kişiye, Kabahatler Kanunu'nun 41/4 maddesi uyarınca çevreyi kirletme fiilinden 75 bin Türk lirası idari para cezası uygulandı. Bodrum Belediyesi yetkilileri, gıda satışı yapan işletmeler ile çevreyi kirleten kişi ve araçlara yönelik denetimlerin 7 gün 24 saat esasına göre kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

  • 4 / 4 Bodrum'da zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçmiş 412 ürün ele geçirdi 3