Bodrum'da erken hasat: Yeşil mandalinler satışa sunuldu
- 5 / 1
Bodrum Belediyesi Mandalin Uygulama Bahçesi'nde coğrafi işaretli Bodrum mandalininin erken hasadı gerçekleştirildi. Yeşil Bodrum Mandalini olarak da bilinen bu özel mandalin, kendine özgü aroması ve kokusuyla artık sadece olgun döneminde değil, erken dönemde de tüketicilerle buluşuyor.
- 5 / 2
Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Bitez, Müskebi, Yahşi, Dereköy, Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak, Geriş, Gölköy ve Gündoğan Mahalleleri'ndeki üreticilere ait bahçelerden topladıkları yeşil mandalinleri, Bitez'deki Bodrum Belediyesi Uygulama Bahçesi'nde paketledi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de bu hasada katıldı. Titizlikle paketlenen yeşil mandalinler, Bodrum genelinde ve Türkiye'nin birçok noktasında satışa sunulacak.
- 5 / 3
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, mandalin üreticilerine destek olmayı amaçladıklarını vurgulayarak, geçen yıl yaklaşık 110 üreticiden satın alınan Bodrum mandalinlerinin pazar yerlerinde ve etkinliklerde ücretsiz dağıtıldığını hatırlattı. Başkan Mandalinci, Yeşil Bodrum Mandalini'nin kilogramının 110 Türk lirasından satın alındığını ve Migros Türk A.Ş. ve bağlı zincir marketlerin yanı sıra, Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş.’ye bağlı kafe ve restoranlarda satışa sunulduğunu belirtti. Ayrıca, Bodrum mandalininin kullanım alanını artırmayı ve üretimi güçlendirmeyi hedeflediklerini, uygulama bahçesinde ücretsiz eğitimler verdiklerini ve 280 mandalin ağacını damla sulama sistemiyle suladıklarını ekledi.
- 5 / 4
Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Pehlivan, Bodrum mandalinini tüm işletmelerin menülerine dahil etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sinem Uyar ise, Bodrum mandalinini korumak ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını, Bodrum'un her yerinde bu mandalini çoğaltmayı amaçladıklarını ifade etti.
- 5 / 5
- 11:29Tapusu olan paraya para diyor: İşte yatırımın yeni rotası ve en çok kazandıran 15 şehir!
- 11:18Ordu Bölge Bandosu, Adıyaman’da coşkulu bir konser verdi
- 11:08İç Mimar Yeşim Kozanlı'dan 'Zamanın İzi': Doğal taşın yaşayan dokusu
- 10:59Uzmanlardan bahar aylarında polen alerjisine karşı önemli uyarılar
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!









