Bitlis Valiliği'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi

  • 4 / 1 Bitlis Valiliği'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi 0

    Bitlis Valiliği, olası yangın durumlarına karşı bir tatbikat düzenledi. Tatbikat, Vali Ahmet Karakaya'nın yangın alarm butonuna basmasıyla başladı ve bu sayede bina tahliyesi gerçekleştirildi.

  • 4 / 2 Bitlis Valiliği'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi 1

    Tatbikatın amacı, muhtemel yangınlara karşı hazırlıkları artırmak ve personelin farkındalığını yükseltmek olarak belirlendi. Alarm sonrası, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ve diğer personel, güvenli bir şekilde binayı tahliye etti. Valilik bahçesinde toplanan personele, Bitlis Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

  • 4 / 3 Bitlis Valiliği'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi 2

    Tatbikata AFAD Bitlis İl Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Vali Karakaya, bu tür tatbikatların doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak açısından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, 2025-2026 yıllarında il genelindeki birçok kurumun yangına hazır durumlarının denetleneceğini belirtti. Karakaya, “Afetlere hazırlıklı olmak, riski azaltmak ve hızlı hareket edebilmek hayati önem taşıyor” şeklinde konuştu.

  • 4 / 4 Bitlis Valiliği'nde yangın tatbikatı gerçekleştirildi 3