Bitlis'te sevinç: Tıp fakültesi kuruldu
- 3 / 1
Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) tıp fakültesi kurulması kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla onaylandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan karar, Bitlis'te büyük sevinç yarattı.
- 3 / 2
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, yeni tıp fakültesinin eğitim ve sağlık alanında önemli bir adım olduğunu vurguladı. Elmastaş, fakültenin Bitlis'te sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını, gençlerin başka illere gitmeden tıp eğitimi alabileceğini ve şehre bilimsel katkı sağlayacağını belirtti. Rektör, fakültenin sadece Bitlis için değil, tüm bölge için büyük bir kazanım olduğunu da sözlerine ekledi.
- 3 / 3
27 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla tıp fakültesinin kurulduğunu açıklayan Rektör Elmastaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl Malazgirt etkinliklerinde tıp fakültesi kurulması talimatı verdiğini hatırlattı. Elmastaş, YÖK Başkanı, YÖK kurul üyeleri, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Vedat Demiröz ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Üç yıl önce başvuruda bulunduklarını ve Bitlis'te bir tıp fakültesi olmasını istediklerini belirten Rektör, iki yıl içinde morfoloji binası ve hastane binasının tamamlanmasını ve faaliyete geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bitlis'te sağlık hizmeti ihtiyacını vurgulayan Rektör, araştırma hastanesi ve tıp fakültesinin önemli bir boşluğu dolduracağını ifade etti.
- 19:1415 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe kontrol ağı: 'Askerlere direnmeyin' talimatından algı operasyonuna uzanan şok gerçekler
- 19:04Bursa itfaiyesi, Haziran ayında 2 bin 749 olaya müdahale etti
- 18:55Elazığspor şampiyonluk için sahaya iniyor: Hazırlıklar başlıyor
- 18:46Aksakallı, şehit Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti: '15 Temmuz, tarihi bir dönüm noktasıdır
- 18:33Ortaca alevlere teslim: Orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor!










