Bitlis'te kar fırtınası: 76 köy yolu hâlâ kapalı, hayat durma noktasında

  • 3 / 1 Bitlis'te kar fırtınası: 76 köy yolu hâlâ kapalı, hayat durma noktasında 0

    Bitlis'te günlerdir etkisini artırarak süren kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, birçok trafik ışığı ve tabelası görünmez hale geldi. Meteoroloji yetkilileri, bu sezon toplam kar kalınlığının 426 santimetreye ulaştığını, yerdeki kar kalınlığının ise 156 santimetre olduğunu açıkladı. Ayrıca, kar yağışının bölgede birkaç gün daha etkili olacağı bildirildi.

  • 3 / 2 Bitlis'te kar fırtınası: 76 köy yolu hâlâ kapalı, hayat durma noktasında 1

    Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan 211 köy yolundan 135'inin yeniden ulaşıma açıldığı, 76 köy yolunun ise açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesine bağlı 10 ayrı şantiyede bulunan 70 iş makinesi ve 90 personelle karla mücadele çalışması aralıksız sürdürülüyor.

  • 3 / 3 Bitlis'te kar fırtınası: 76 köy yolu hâlâ kapalı, hayat durma noktasında 2

    Kentte kar yağışı, refüjlerde kar birikmelerine neden olurken, birçok trafik ışığı ve tabelası görünmez hale geldi. Bazı bölgelerde bulunan para çekme makineleri de vatandaşlar için eziyet olmaya başladı. Kardan dolayı işlemlerini oturarak ya da eğilerek yapan vatandaşlar, kar yağışının bu yıl çok fazla olduğunu ve günlük yaşamlarını zorlaştırdığını ifade ettiler.