Biruni sempozyumu: Bilimin izleri ve kültürel mirası tartışıldı
- 5 / 1
Türk-İslam bilgini Ebu Reyhan El-Biruni, adını taşıyan üniversitede düzenlenen uluslararası bir sempozyumla anıldı. Sempozyumda, Biruni'nin bilimsel ve kültürel mirası günümüz perspektifiyle ele alındı.
- 5 / 2
Biruni Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 'Uluslararası Büyük Türk Bilgini Biruni Sempozyumu', 16-17 Ekim 2025 tarihlerinde yapıldı. Sempozyum öncesinde, Biruni'nin hayatını ve eserlerini tanıtan 'Büyük Türk Bilgini Biruni Hatıra Sergisi' de katılımcılara açıldı. Farklı ülkelerden gelen akademisyenler, Biruni'nin çok yönlü katkılarını tartışmak üzere bir araya geldi.
- 5 / 3
Sempozyumun açılışında konuşan Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, Biruni'nin bilim dünyasına bıraktığı mirası ve onun bilime olan katkılarını aktardı. Katılımcılar, Biruni'nin entelektüel derinliğini ve bilim alanındaki öncülüğünü vurguladı. Amerika'dan Özbekistan'a kadar pek çok bilim insanı, Biruni'nin bilgeliğini ve bilime olan tutkusunu geleceğe taşımak için bir araya geldi.
- 5 / 4
Rektör Yüksel, sempozyumun amacının Biruni'nin mirasının yanı sıra, bugünkü bilime olan etkileri üzerine yoğunlaşmak olduğunu belirtti. Biruni'nin çalışkanlığına ve pozitif bilimin kurucularından biri olduğuna dikkat çekerek, onun eserlerinin günümüze ulaşan kısmının önemini ifade etti. Sempozyum, Biruni'nin dünyaya bakış açısını anlamak için önemli bir platform sundu.
- 5 / 5
- 13:41Antep fıstığı fiyatları artışta: Yeni zam kapıda mı?
- 13:34Göğüs ağrısı krizi yolda ambulansla aşıldı: Hayati tehlike atlatıldı
- 13:27Fransa, yeni binalarda doğalgaz kombisi kullanımını yasakladı
- 13:19Hülya Avşar ve Kaya Çilingiroğlu'nun boşanması, Feraye gafı ve şok iddialarla yeniden gündemde!
- 13:12Elf kulağı estetiği: Gençlerin sosyal medya rüzgarında yeni akım









