Bayram tatili hayal, karınlar zor doyuyor: 'Çocuklarımıza ne yedireceğiz?
- 3 / 1
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte açıklanan 9 günlük tatil müjdesi, pek çok vatandaş için sadece bir hayal olarak kalıyor. Ekonomik krizin pençesindeki halk, bayramda memleket ziyaretini veya tatil yapmayı bir lüks olarak görüyor.
- 3 / 2
Mecidiyeköy'de konuşan İstanbullular, yaşam pahalılığının dayanılmaz boyutlara ulaştığını ve temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlandıklarını dile getirdi. Bir vatandaş, "İki çocuğum var, tatil hayal. Karnını zor doyuruyoruz. Önce eve ekmek götürmeyi düşünüyoruz," diyerek içinde bulundukları çaresizliği özetledi.
- 3 / 3
Emekli bir vatandaş ise, cebinde bir kuruş para olmadığını, ev kirası ve temel giderler yüzünden bayram yapamayacağını belirtti. Torunlarına hediye alamayacağını, misafir ağırlamanın bile lüks hale geldiğini anlatan emekli, eski bayramların özlemini çektiğini söyledi. İşsiz olduğunu belirten bir diğer vatandaş da, otobüs biletlerinin 2.5-3 bin lirayı bulduğunu, bu koşullarda seyahat etmenin imkansız olduğunu vurgulayarak genel bir perişanlık tablosu çizdi.
- 01:40Oyuncu Aslı Bekiroğlu'nun 9. ameliyatı öncesi doktorundan kilo talebi
- 01:30Motorin fiyatları Temmuz'dan bu yana yüzde 25 arttı
- 01:20Tanımadığınız kişiden gelen parayı harcamak cezai sonuçlar doğurabilir
- 01:09Şimşek, motorin için kademeli ÖTV uygulamasını açıkladı
- 00:59Kırım'da Rus subayına suikast girişimi










