Bayburt'ta kayıp yavru ayı paniği: Köylüler yardım istedi
- 6 / 1
Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Sırataşlar köyü sakinleri, annesini kaybettiği düşünülen ve yaklaşık 20 gündür köy çevresinde dolaşan yavru ayı nedeniyle endişeli.
- 6 / 2
Köy sakinleri, yavru ayının zaman zaman köy içine kadar indiğini ve fasulye tarlalarına girerek yiyecek bulmaya çalıştığını belirtti. Hayvanın başıboş köpekler tarafından zarar görmemesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerinden yardım istendi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, köy sakinleriyle birlikte yavru ayının görüldüğü sarp ve dağlık arazide arama yaptı ancak şu ana kadar izine rastlanmadı.
- 6 / 3
Köy sakinlerinden Şerafettin Bayram, yavru ayının korunması için DKMP personeline bilgi verdiklerini ve arama çalışmalarına katıldıklarını ifade etti. Bayram, "Yavru ayıyı bulup DKMP'ye teslim ederek koruma altına alınmasını sağlayacağız" dedi. Abdullah Bayram ise, yavru ayının köpeklerle karşılaşması halinde yaşama şansının olmayacağını vurgulayarak, "Kendi başına yaşamını sürdürebilecek durumda değil. İnşallah en kısa zamanda bulup ekiplere teslim edeceğiz" diye konuştu. Köy sakinleri, yavru ayının zarar görmemesi için çaba gösteren DKMP ekiplerine teşekkürlerini iletti.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 09:27Bursa'da alkollü sürücünün neden olduğu kaza, araçları hurdaya döndürdü
- 09:17Küresel Piyasalar Barış Umuduyla Coştu: Borsalar Rekorlara Yaklaşıyor
- 09:07Ticaret Bakanlığı'ndan reklam denetimi: 117 firmaya milyonluk ceza kesildi
- 08:58İran petrolüne ABD'den şok karar: Satış izni uzatılmıyor!
- 08:47Altın yatırımcılarını tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor










