Bayburt'ta 5,9 büyüklüğündeki deprem tatbikatı başarıyla tamamlandı

  • 3 / 1 Bayburt'ta 5,9 büyüklüğündeki deprem tatbikatı başarıyla tamamlandı 0

    Bayburt Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda, Türkiye Afet Müdahale Planı 2025 Yerel Düzey Masabaşı ve Saha Tatbikatı gerçekleştirildi.

  • 3 / 2 Bayburt'ta 5,9 büyüklüğündeki deprem tatbikatı başarıyla tamamlandı 1

    Tatbikat, Bayburt Üniversitesi konferans salonunda saat 14.00'te başlayan masabaşı oturumu ile start aldı. Ardından Baberti Külliyesi'nde düzenlenen saha tatbikatıyla devam etti. Senaryo gereği 5,9 büyüklüğündeki bir depremin ardından kent genelinde arama kurtarma, sağlık, polis, jandarma, itfaiye ve psikososyal destek ekipleri tarafından acil müdahaleler yapıldı.

  • 3 / 3 Bayburt'ta 5,9 büyüklüğündeki deprem tatbikatı başarıyla tamamlandı 2

    Ekipler, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak amacıyla bina girişlerini tespit edip, duvar kırma aletleriyle ilerleme sağladı. Yaralılar sedyelerle çıkarılarak sağlık ekiplerine ulaştırıldı. Depremin neden olduğu yangınlara itfaiye ekipleri müdahale ederken, haberleşme ve ulaşım altyapısındaki aksaklıklar da ilgili kurumlarca giderildi. Kızılay'ın çorba ikramıyla sona eren tatbikatta, Kızılay'ın da desteğiyle lojistik ihtiyaçlar karşılandı.