Balıkesir'de can dostlar için dev proje: Türkiye'de ilk olacak doğal yaşam alanı yakında açılıyor!
- 4 / 1
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki Can Dost Doğal Yaşam Alanı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Akın, bu projeyle Türkiye'de bir ilki hayata geçirdiklerini belirterek, can dostların doğayla uyumlu, sağlıklı ve güvenli yeni bir yaşam alanına kavuşacağını ifade etti. Açılışın yakın zamanda gerçekleşeceği müjdesini veren Akın'a ziyareti sırasında BBB Genel Sekreter Yardımcıları Reyhan Sunci Gülfırat, Mehmet Refik Gündoğan ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke eşlik etti.
- 4 / 2
75 bin metrekarelik alanda çalışmaların neredeyse tamamlandığını belirten Başkan Akın, güneş enerjisi santralleriyle tesisin kendi enerjisini üreteceğini açıkladı. Tedavi odaları, sosyal yaşam alanları, kafe ve can dostların eğitimi için özel bölümlerin bulunduğu tesiste, engelli hayvanlar için de özel alanlar tasarlandı. Akın, "Balıkesir'imize yakışır, Türkiye'ye örnek bir projeyi hayata geçirdik" diyerek projenin önemini vurguladı.
- 4 / 3
Pati Kafe, ameliyathane, rehabilitasyon alanları, izolasyon ve müşahede bölümleriyle tam donanımlı hizmet verecek olan tesiste, can dostların sosyalleşmesi ve oyun oynaması için özel alanlar bulunuyor. Başkan Akın, "Sadece insanların değil, doğanın ve can dostların da belediye başkanıyım" diyerek hiçbir canlıyı ayırt etmeden hizmet ettiklerini ifade etti. İlk etabın ardından ikinci etabın çalışmalarına da başlanacağı belirtildi.
- 4 / 4
- 10:34Mavişehir'de Atatürk Ruhu Yeniden Canlandı: Kültür ve Yaşam Alanı Hizmete Açıldı
- 10:24Muğla'nın bisiklet takımı, milli takıma 3 sporcu gönderdi
- 10:12Siber şok! Yasa dışı bahis çetesine dev operasyon: 61 gözaltı, 96 mal varlığına el konuldu
- 10:02Piyasalarda belirsizlik: Orta Doğu gerilimleri ve enflasyon kaygıları etkili
- 09:52İzmir'in genç beyinleri, geleceğin iş fikirlerini jüriye sundu










