Balıkesir'de asbestli içme suyu hatları yenileniyor

  • 4 / 1 Balıkesir'de asbestli içme suyu hatları yenileniyor 0

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın talimatıyla, kent genelindeki altyapı çalışmalarına hız verildi. Bu kapsamda, şehir merkezindeki asbestli içme suyu boruları, insan sağlığına zararlı etkileri nedeniyle daha modern ve dayanıklı malzemelerle değiştiriliyor.

  • 4 / 2 Balıkesir'de asbestli içme suyu hatları yenileniyor 1

    BASKİ ekipleri, Karesi ilçesi Maltepe Mahallesi'nde, sık sık arızalanarak su kesintilerine yol açan 1.000 metrelik asbestli içme suyu hattını başarıyla yeniledi. Bu çalışma ile D9 İçme Suyu Deposu'na bağlı hat, modern borularla donatılarak bölge halkına daha sağlıklı ve kesintisiz su sağlanması hedeflendi. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden eski borular, yerini daha güvenli alternatiflere bıraktı.

  • 4 / 3 Balıkesir'de asbestli içme suyu hatları yenileniyor 2

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, çalışmaları yerinde inceleyerek, altyapı yatırımlarının önemine vurgu yaptı. Başkan Akın, “Asbestli boru zehir saçan boru demek. 40 yıllık, 50 yıllık borular. Su kaçakları, zehir saçan sular. Bu memleket bunu hak etmiyor. Vicdanım el vermiyor. Memleketimizdeki asbestli boruları komple değiştiriyoruz. Kolay değil, maliyetli bir iş. Ama hiçbir şey de evlatlarımızın, hemşehrilerimizin sağlığından önemli değil.” ifadelerini kullandı. BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk de, yenileme çalışmalarının halk sağlığını korumak ve hizmet sürekliliğini sağlamak adına büyük önem taşıdığını belirtti.

  • 4 / 4 Balıkesir'de asbestli içme suyu hatları yenileniyor 3