Bakan Tekin'den Aydın'da öğrencilere 'Demokrasi ve İnsan' dersi
- 7 / 1
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir dizi program için geldiği Aydın'da, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde öğrencilerle buluştu. Yaklaşık bir saatlik gecikmeyle başlayan derse öğrencilerden helallik isteyerek başlayan Tekin, 'Demokrasi ve İnsan' konulu bir ders verdi.
- 7 / 2
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, çeşitli liselerden seçilen öğrenciler Bakan Tekin'i dinledi. Tekin, dersine yasama, yürütme ve yargı sistemlerini anlatarak başladı. Türkiye'de demokrasinin 1878'de başladığını vurgulayan Bakan, Adnan Menderes dönemindeki gelişmelerin demokrasiyle tam olarak bağdaşmadığını ifade etti. Ayrıca, Nisan ayını 'Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı' ilan ettiklerini belirten Tekin, Demokrasi Müzesi'ndeki dersinde Adnan Menderes'in siyasi hayatına ve o döneme damga vuran olaylara değindi. Menderes'in Demokrat Parti'yi kurma süreci ve Türkiye'nin ilk çok partili seçimlerinde uygulanan açık oy, gizli sayım yöntemleri gibi konulara da yer verildi. 27 Mayıs 1960 darbesine de kısaca değinen Bakan, millet iradesinin ve demokrasinin önemini bir kez daha vurguladı.
- 7 / 3
Dersin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tekin, Türkiye'deki eğitim sisteminin mevcut durumu ve geleceğine dair bilgiler paylaştı. Eskiden bilginin tek kaynağının okul olduğunu, ancak günümüzde bilginin erişiminin kolaylaştığını belirten Tekin, artık bilgi vermekten ziyade beceri temelli ve bilgiyi hayata dönüştüren bir sistemin önem kazandığını ifade etti. Türkiye'nin 75 bin okulu ve 1 milyon 250 bin öğretmeniyle eğitim faaliyetlerinin sürdüğünü aktaran Tekin, 2002'den bu yana sınıf sayısının 350 binden 750 bine ulaştığını, öğretmen sayısının ise 500 binden 1 milyon 250 bine çıktığını söyledi. Karar alırken yan etkileri de göz önünde bulundurduklarını belirten Bakan, müfredatın beceri odaklı eğitime geçtiğini sözlerine ekledi. Program sonunda Bakan Tekin'e, Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeninin anlık olarak çizdiği bir portre hediye edildi.
- 7 / 4
- 7 / 5
- 7 / 6
- 7 / 7
- 14:31L’Oréal Türkiye, 50+ Tekno Kadın Guru Programı ile toplumsal dönüşüme katkı sağlıyor
- 14:2119 Mayıs: İşgale karşı duran milletin bağımsızlık andı
- 14:12Sarıgöl'de öğrenciler ve protokol, doğa için el ele verdi
- 14:02Sinop'ta bilardo heyecanı: Yurt Ligi Türkiye birinciliği başladı
- 13:52İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde robotlar hijyen için devrede










