Bakan Kurum, İstanbul'da 100 bin sosyal konut için tarih verdi
- 3 / 1
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, '500 Bin Sosyal Konut' projesinin İstanbul aşamasına dair önemli bilgiler paylaştı. Bakan Kurum, bayramdan sonra İstanbul'da kuraların çekileceğini ve 100 bin yuvanın sahiplerinin belirleneceğini açıkladı.
- 3 / 2
Bakan, İstanbul'a özel kiralık sosyal konut projesinin de hayata geçirileceğini belirterek, bu adımın kira fiyatlarını dengeleyeceğini vurguladı. Kağıthane Merkez Mahallesi'ndeki Hizmet Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlandığını ve bu kapsamda 300 konut için kura çekim töreni düzenlendiğini ifade etti.
- 3 / 3
Türkiye genelinde her iki kentsel dönüşüm projesinden birinin İstanbul'da gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Kurum, İstanbul'un her ilçesinde 178 bin konutun dönüşüm sürecinin devam ettiğini belirtti. Bakan, afet sonrası inşa süreçlerinde ayrım gözetmeden vatandaşların yaralarını sardıklarını ve 2 yılda 455 bin konutu tamamladıklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca, İstanbul'da riskli yapı ilan eden vatandaşların yıl sonuna kadar kampanyadan faydalanabileceğini duyurdu.
- 13:06California otoyolunda 662 bin lastik kullanıldı, sorun yaşanmadı
- 12:56Trump, Çin lideri Xi onuruna Beyaz Saray'da yemek verdi
- 12:46Nurtepe Merkez Camii'nin temeli atıldı
- 12:36Aydıntepe'de ilköğretim haftası etkinliklerle kutlandı
- 12:27The Economist'ten Türkiye'ye kritik uyarı: Piyasa statüsü tehlikede












