Bafa Gölü'ne iki yeni sakin: Kurtarılan leylek ve flamingo doğaya kavuştu
- 4 / 1
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), Germencik'in Turanlar Mahallesi'nde bulunan ve ebeveynleri tarafından terk edilmiş bir yavru leyleği kurtardı. Köy muhtarı ve vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen EKODOSD yetkilileri, aç ve susuz kalan yavru leyleği teslim aldı. Ayaklarında hafif bir dengesizlik bulunan ve zayıf düşen leylek, dernek tarafından beslendi ve tedavi edildi. Bir süre bakım altında kalan leylek, güçlendikten sonra Bafa Gölü'nün Serçin bölgesine bırakılarak doğaya geri döndü.
- 4 / 2
Öte yandan, Kuşadası'nda bir otelin plajına inen üç juvenil flamingodan biri, uçamadığı için yorgun düşmüştü. EKODOSD tarafından koruma altına alınan flamingo, bir gece misafir edilerek beslendi ve ardından Bafa Gölü'ne bırakıldı. Bölgede bulunan diğer flamingolarla kısa sürede kaynaştığı ve beslenmeye başladığı gözlemlendi.
- 4 / 3
EKODOSD'un çalışmaları, Bafa Gölü ekosisteminin korunması ve buradaki kuş popülasyonunun sürdürülebilirliği için büyük önem taşıyor. Kurtarılan leylek ve flamingonun doğaya geri dönmesi, doğa koruma çalışmalarının olumlu sonuçlarını gösteriyor.
- 4 / 4
- 08:47Altın yatırımcılarını tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor
- 08:37Oyuncu Wilma Elles, mobilya firmasına 600 bin TL'lik dava açtı: Fotoğrafları izinsiz kullanılmış!
- 08:27Şiddetli alçak basınç İtalya'nın gökyüzünü kahverengiye boyadı
- 08:17İrlanda'da Tarihi Bir Köy, 20 Milyon Euro'ya Satışa Çıkarıldı
- 08:08Almanya'da iki Türk markalı meze ürünü geri çağrıldı









