Ayvalık'ta Kum Zambakları Çöp Kutusu Oldu: Duyarsızlık Tepki Çekti
- 4 / 1
Ayvalık'ın dünyaca ünlü ve koruma altındaki endemik bitkisi kum zambakları, bilinçsiz ziyaretçilerin hedefi haline geldi. Nesli tehlike altındaki bu değerli bitkileri korumak amacıyla yerleştirilen özel kafeslerin içine pet şişelerden ambalajlara kadar çeşitli çöpler atılması, doğaseverlerin büyük tepkisini çekti.
- 4 / 2
Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ve İda Madra Jeoparkı sınırları içindeki Badavut Kayalıkları'nda yaşanan bu duyarsızlık, doğanın en narin miraslarından birinin nasıl hoyratça kirletildiğini gözler önüne serdi. Kum zambakları yeniden çiçek açarken, koruma alanlarının çöp yığınlarına dönüşmesi, verilen tüm emekleri boşa çıkarıyor.
- 4 / 3
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, tatilcilere seslenerek doğaya saygılı olmaları çağrısında bulundu. Başkan Ergin, "Doğayı nasıl bulduysanız, hatta mümkünse daha temiz ve daha güzel bırakarak ayrılın" diyerek, kum zambaklarını koparmamaları ve çöplerini yaşam alanlarına atmamaları gerektiğini vurguladı. Milli Parklar Müdürlüğü ile yürütülen koruma çalışmalarının önemine dikkat çeken Ergin, doğanın hepimize emanet olduğunu belirtti. Kum zambaklarını koparmanın yaklaşık 700 bin lira idari para cezası olduğunu hatırlatan yetkililer, asıl meselenin ceza değil, toplumsal vicdan olduğunu vurguluyor. Bu olay, çevre bilinci ve sorumluluk eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
- 4 / 4
- 23:4443 yıl sonra bile geçerliliğini koruyan Antarktika'nın soğuk rekoru
- 23:352000 yıllık kuyuda adı geçen gizemli kadın: Junia Rufina kimdi?
- 23:27Almanya'da dev lityum rezervi keşfi, Avrupa'nın enerji geleceğini şekillendirecek
- 23:18Fenerbahçe, Avrupa'da ev hasretine son verdi: 3 maç sonra gelen zafer
- 23:10Fenerbahçe, Gornik Zabrze'yi 1-0 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi'nde avantaj sağladı











