Aydın'ın zirveleri beyaza büründü, vatandaşlar kar özlemini giderdi

  • 5 / 1 Aydın'ın zirveleri beyaza büründü, vatandaşlar kar özlemini giderdi 0

    Türkiye'nin en ılıman iklimine sahip şehirlerinden Aydın'da, kara özlem duyan vatandaşlar için müjdeli haber geldi. Şehrin yüksek kesimleri, özellikle Köşk ilçesine bağlı Çatma yaylası karla kaplandı.

  • 5 / 2 Aydın'ın zirveleri beyaza büründü, vatandaşlar kar özlemini giderdi 1

    Her geçen yıl artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle kar görmek zorlaşan Aydın'da, Karlık Dağı'nın beyaza bürünmesi bölge halkını sevindirdi. Geçmiş yıllarda yaşanan kuraklık sebebiyle yaz aylarında kar vakfiyelerinin yapılamadığı bu bölgede, bu yıl gecikmeli de olsa yağan kar herkesi mutlu etti.

  • 5 / 3 Aydın'ın zirveleri beyaza büründü, vatandaşlar kar özlemini giderdi 2

    Aralık ayında bile yaz havasının hakim olduğu Aydın'da yaşayanlar, Çatma yaylası ve Hacetdede Dağı'ndaki kar manzarasını görmek için yaklaşık 25 kilometrelik bir yol kat etti. Karlı havanın tadını çıkarmak isteyenler, yayladaki evlerinin sobalarını yakarak günü zirvede geçirdi.

  • 5 / 4 Aydın'ın zirveleri beyaza büründü, vatandaşlar kar özlemini giderdi 3

  • 5 / 5 Aydın'ın zirveleri beyaza büründü, vatandaşlar kar özlemini giderdi 4