Aydın'da yürekler ağza geldi: Alevler evlere dayandı, tahliye hazırlıkları telaşı!
- 8 / 1
Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde, öğleden sonra başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan zirai alan yangını, adeta kabusu yaşatıyor. Alevler, Yazıkent Mahallesi yakınlarındaki otluk ve tarım arazilerinde saat 13.30 sularında tutuştu ve kısa sürede geniş bir alana yayılarak yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yangının kontrol altına alınması için ekipler, karadan ve havadan kesintisiz bir mücadele veriyor.
- 8 / 2
Yaklaşık dört saattir süren söndürme çalışmalarına, sayıları giderek artan ekiplerle müdahale ediliyor. Karadan 28 arazöz, 12 su tankeri ve 3 dozer görev yaparken, havadan ise 8 helikopter ve 6 uçak alevlerle mücadele ediyor. Ancak bölgedeki şiddetli rüzgar, yangının yönünü sürekli değiştirmesine ve daha geniş alanlara sıçramasına neden oluyor. Ekipler, iş makineleriyle yangının önünü kesmeye çalışarak yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemeye uğraşıyor.
- 8 / 3
Yangının Yazıkent Mahallesi Emenni mevkisindeki 20 eve kadar yaklaşması üzerine, güvenlik önlemleri kapsamında tahliye hazırlıkları başlatıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, olası bir tahliye durumunda vatandaşların güvenli bölgelere taşınabilmesi için belediye otobüslerini bölgeye sevk etti. Bu otobüsler, acil bir ihtiyaç halinde kullanıma hazır bekletiliyor. Bozdoğan Belediyesi ise bölge halkına çağrı yaparak, su tankeri olan vatandaşlardan yangın bölgesine su takviyesi yapmalarını rica etti.
- 8 / 4
- 8 / 5
- 8 / 6
- 8 / 7
- 8 / 8
- 20:32Babadağ'da hummalı çalışma: Her köşede belediye izi var
- 20:22Aydın'da seyir halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi
- 20:13İncirliova'da yaz tatili sporla şenleniyor: 300 çocuk sahaya indi!
- 20:03Selendi'de camiler çocuk sesleriyle dolup taşıyor
- 19:54Manisa'da Muharrem bereketi: Aşureler halkla buluşuyor











