Aydın'da kestane hasadı işçi sıkıntısıyla başladı
- 3 / 1
Türkiye'nin önde gelen kestane üretim bölgelerinden Aydın'da, hasat sezonunun başlamasıyla birlikte üreticiler önemli bir sorunla karşı karşıya: yeterli sayıda işçi bulamamak.
- 3 / 2
Köşk, Sultanhisar, Nazilli ve İzmir'in Ödemiş ilçesi arasındaki dağlık bölgelerde, havaların serinlemesiyle birlikte üreticiler hummalı bir hasat telaşına girişti. Yüksekliği 60-70 metreye ulaşabilen kestane ağaçlarına tırmanan erkek işçiler tarafından hasadı yapılan ürünler, kadınlar tarafından toplanıyor. Olgunlaşan kestaneler, "dökek alanı" adı verilen bölgelerde toplanıp dikenlerinden ayrılarak ihracata hazır hale getiriliyor.
- 3 / 3
Üreticiler, her yıl olduğu gibi bu yıl da en büyük zorluklarının ağaçlara çıkacak nitelikli işçi bulamamak olduğunu belirtiyor. Dolunun etkilediği bazı bölgelerde kestane rekoltesinin düşük olmasına rağmen, genel olarak verim ve rekoltenin bu sene üreticileri memnun ettiği ifade ediliyor. Bu yıl yevmiye fiyatları konusunda henüz net bir rakam olmasa da, çırpıcılar için 5 bin TL, toplayıcılar için ise 2 bin 500 TL civarında bir yevmiye beklentisi olduğu öğrenildi. Buna rağmen, işçiliğin hem tehlikeli hem de zorlu olması nedeniyle çalışacak insan bulmakta güçlük çekiliyor.
- 15:46Başkan Ahmet Akın, Altıeylül'de içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu
- 15:36İtalya'da protestolarda polis müdahalesi sertleşti
- 15:26Muğla'da eğitim yatırımları masaya yatırıldı
- 15:17Trappes'ta otomatik silahlı saldırı: 1 ölü, 4 yaralı
- 15:06Bodrum FK, okulları ziyaret ederek öğrencilere sürpriz yaptı










