ASFAT Genel Müdürü İlbaş: Pakistan’a 4 MİLGEM korveti teslim edeceğiz

  • 5 / 1 ASFAT Genel Müdürü İlbaş: Pakistan’a 4 MİLGEM korveti teslim edeceğiz 0

    ASFAT Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa İlbaş, MİLGEM, MİLDEN projeleri ve TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Pakistan’a dört MİLGEM korveti yapımının sürdüğünü ve bunlardan birincisinin geçen yıl teslim edildiğini, şu anda Pakistan'da BABÜR adıyla kullanıldığını belirtti. İlbaş, HAYBER adlı ikinci korvetin de bu yılın ilk iki ayı içinde teslim edileceğini duyurdu. TCG AKHİSAR ve TCG KOÇHİSAR'ın seyir testlerinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

  • 5 / 2 ASFAT Genel Müdürü İlbaş: Pakistan’a 4 MİLGEM korveti teslim edeceğiz 1

    ASFAT'ın kara platformları için Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı, KORBAS-III Balistik Koruyucu Başlık ve ARPAN155 Taktik Tekerlekli Araca Monteli Obüs gibi ürünleri ürettiğini, hava sahası için ise hassas güdüm kiti-82 (HGK-82), hassas güdüm kiti-84 (HGK-84), RAHVAN uçak çeker aracı ve Seyit Onbaşı bomba yükleme aracı üretimini gerçekleştirdiğini vurguladı. Ayrıca, MİLGEM ve MİLDEN projelerinin ana yükleniciliğini üstlendiklerini, Pakistan PN MILGEM sınıfı korvet, ADKG Açık Deniz Karakol gemisi, denizaltılar için yüzer havuz ve Asayiş ve emniyet botu ASBOT üretimlerini de yaptıklarını ifade etti. Bakım, onarım, modernizasyon, iyileştirme ve yenileme hizmetleri de ASFAT tarafından sağlanıyor.

  • 5 / 3 ASFAT Genel Müdürü İlbaş: Pakistan’a 4 MİLGEM korveti teslim edeceğiz 2

    İlbaş, TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhribi'nin sürprizlerle dolu özel sistemler içerdiğini ve Mavi Vatan'ın güvenliğini daha da artıracağını belirtti. IDEF'te TF-2000'nin faz 2 sözleşmesinin imzalandığını ve projenin başarıyla yürütüldüğünü açıkladı. Ayrıca, MİLDEN projesinde de ana yüklenici olarak görev aldıklarını ve bu projenin ülke için kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi. ASFAT'ın, gemilerin bakım ve onarımını da üstlendiğini, denizaltı havuzu ve açık havuz inşaatlarını gerçekleştirdiğini, ASBOT botlarını ürettiğini ve BOTAŞ ile birlikte deniz temizleme teknesi geliştirdiğini de aktardı. Yerlilik oranlarının çok yüksek olduğunu vurguladı.

  • 5 / 4 ASFAT Genel Müdürü İlbaş: Pakistan’a 4 MİLGEM korveti teslim edeceğiz 3

  • 5 / 5 ASFAT Genel Müdürü İlbaş: Pakistan’a 4 MİLGEM korveti teslim edeceğiz 4