Aşağıkoçaklar'da Muharrem ayı etkinliği: İki bin kişiye aşure ve tavuklu pilav ikramı
- 4 / 1
Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Aşağıkoçaklar Mahallesi, geleneksel Muharrem ayı etkinliğine ev sahipliği yaptı. Mahalle muhtarı ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaklaşık iki bin kişiye tavuklu pilav ve aşure ikram edildi.
- 4 / 2
Aşağıkoçaklar Mahallesi Camii'nde ikindi namazının ardından başlayan ikramlar, akşam saatlerine kadar devam etti. Cami bahçesinde kurulan sofralarda, büyük kazanlarda hazırlanan yemekler mahalle sakinlerine ve çevre köylerden gelen misafirlere dağıtıldı. Yaşlı kadınların Kur’an-ı Kerim okuması ve mahalle halkının dualarıyla birlikte, etkinlik birlik ve beraberlik mesajları verdi.
- 4 / 3
Her yıl Muharrem ayında bu geleneği sürdürdüklerini belirten Aşağıkoçaklar Mahallesi Muhtarı Ercan Akdeniz, 'Bizler mahalleli olarak her yıl Muharrem ayında tavuklu pilav ve aşure yaparak tüm halkımızla birlikte tüketiyoruz. Etkinliğimize sadece mahalle halkı değil, çevre köylerden gelen misafirler de katılıyor,' diyerek etkinliğin önemini vurguladı. Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz de programa katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.
- 4 / 4
- 07:12Trump'ın adı Florida'daki havalimanına verildi, tabelalar değiştirildi
- 07:02Rusya'dan cepheye yeni taktik: Mermi hedefe varmadan üçe bölünüyor!
- 06:51ABD, İran'a yönelik saldırılarını yeniden başlattı
- 06:41Mezar taşlarının gizemi çözüldü: Binlerce yıllık sır perdesi aralanıyor
- 06:31Köpeğine öpücük verirken gelen mucize: 24 yıl sonra yeniden gördü










