Artvin'in Şavşat ilçesinde Satave Gevrek Festivali
- 8 / 1
Artvin'in Şavşat ilçesinde bulunan Meydancık köyündeki Satave yaylasında, 26. Satave Gevrek Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bin 700 rakımlı yaylada gerçekleşen festivale yüzlerce kişi katıldı. Türk ve Gürcü kültürünün bir arada yaşatıldığı festivalde, horon halkaları havadan görüntülendi.
- 8 / 2
Gürcistan sınırındaki 20 köyün ortaklaşa düzenlediği festival, yöre halkı tarafından 'Gürcü Festivali' olarak da adlandırılıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, Türkçe ve Gürcüce şarkılar eşliğinde horon oynadı. Bazı katılımcılar festival alanında etkinlikleri izlerken, bazıları da ormanlık alanda çadır kurup piknik yaptı.
- 8 / 3
Festivalde, kaymakla yapılan geleneksel gevrek ikram edildi. Meydancık Çevre Köyleri Satave Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İsa Aytekin, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yöre kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirtti. Aytekin, 20 köyün festivalin düzenlenmesinde destek verdiğini ve gelecek yıllarda daha kapsamlı etkinlikler planladıklarını ifade etti. Ordu'dan gelen Özgür Duman ve Samsun'dan katılan Tamara Duman ise festivale her yıl katıldıklarını ve bu etkinliğin kendileri için özel bir anlam taşıdığını dile getirdi.
- 8 / 4
- 8 / 5
- 8 / 6
- 8 / 7
- 8 / 8
- 04:51Nijerya'da terör saldırısı: 17 polis hayatını kaybetti
- 04:40Mut'ta yürek yakan kaza: Anne ve kızı can verdi, baba hayati tehlikede
- 04:31Şanlıurfa mezarlığında dehşet: 21 cenin bulundu
- 04:21Yaban arılı kraker Japonya'da viral oldu: Sıra dışı lezzet denemek için insanlar akın ediyor
- 04:11Türk devinin iflası kapıda: 24 ülkeye ihracat yapıyor









