Ankara'da Milli Parkın İşletmesi Belediyeye Devredildi: Yeni Bir Dönem Başlıyor
- 5 / 1
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), uzun süredir bakımsızlık nedeniyle harabe durumuna gelen Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı'nın işletmesini 20 Mart tarihinden itibaren Kızılcahamam Belediyesi'ne devretti.
- 5 / 2
Ankara'nın doğal güzelliklerinden biri olan Kızılcahamam'daki Soğuksu Milli Parkı için yeni bir dönem başlıyor. CHP'li ABB tarafından devredilen parkın işletmesiyle birlikte kapsamlı bir yeniden düzenleme süreci başlatıldı. Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, yaptığı açıklamada, parkın mevcut doğal yapısını koruyarak daha düzenli, temiz ve kolay erişilebilir bir hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Acar, "Soğuksu Milli Parkı, ilçemizin en kıymetli doğal değerlerinden biridir. Amacımız, bu eşsiz alanı koruyarak hem vatandaşlarımızın hem de ziyaretçilerimizin daha konforlu şekilde faydalanabileceği bir yaşam alanı haline getirmektir" dedi.
- 5 / 3
Yapılacak çalışmalar kapsamında, ABB'den harabe şeklinde devralınan parktaki sosyal alanların güçlendirilmesi, ziyaretçi ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin artırılması ve genel altyapının iyileştirilmesi hedefleniyor. Bu süreçte doğal dengenin korunmasına öncelik verilecek ve parkın sürdürülebilir bir anlayışla gelecek nesillere aktarılması planlanıyor. Belediye yetkilileri, yürütülecek çalışmaların ardından Soğuksu Milli Parkı'nın daha cazip ve işlevsel bir yapıya kavuşacağını ve yenilenen yüzüyle kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağını açıkladı.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 15:43Malatya Küllerinden Doğuyor: Başkan Er'den Gelecek Vizyonu
- 15:33Çallı kadınlar, Denizli Büyükşehir ile Çanakkale'yi keşfetti
- 15:23Trabzon'da Türk Polis Teşkilatı'nın 181. yılı coşkuyla kutlandı
- 15:13Polis teşkilatı 181 yaşında: Niğde'de gurur dolu kutlama
- 15:04Eskişehir'de Mevlit sonrası lokma ikramı










