Ankara'da Filistin Büyükelçisi'nden Saadet Partisi ziyareti: Mescid-i Aksa'da namaz hayali
- 4 / 1
Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Filistin davasına verilen destek için teşekkürlerini ileten Büyükelçi Mustafa, “İnşallah en kısa zamanda sizlerle Mescid-i Aksa’da namaz kılacağız” dedi.
- 4 / 2
Görüşmede, Gazze ablukasını kırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu’nun önemine değinen Arıkan, “Eminim ki birçok ülkenin, birçok birleşmiş ülkeler grubunun, teşkilatların başaramadığını bu sivil inisiyatif başaracaktır” şeklinde konuştu. Türkiye’deki 10 yıllık görev süresi sona eren Büyükelçi Mustafa, veda ziyaretinde Saadet Partisi Yurt Dışından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ile de bir araya geldi. Görüşmede İsrail’in Filistin topraklarındaki işgali ve Gazze’deki durum ele alındı.
- 4 / 3
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Filistin halkının haklı mücadelesinin sonuna kadar destekçisi olduklarını yineledi. Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan ve Yaser Arafat’ın ortak mücadelesinin bugünkü motivasyonlarının kaynağı olduğunu belirten Arıkan, Filistin halkının mücadelesinin zaferle sonuçlanacağına ve özgür Filistin devletinin dünya tarafından tanınacağına olan inancını dile getirdi. İsrail’in hedefinin sadece Gazze olmadığını, Bağdat, Şam, Tahran, Ankara ve hatta Londra’yı da kapsadığını belirten Arıkan, ABD başta olmak üzere İsrail’e destek veren ülkelerin bu desteğini çekmesi gerektiğini ve Türkiye’nin özgür Filistin için gereken duruşu sergilemesi gerektiğini vurguladı. Küresel Sumud Filosu’nun bu hafta içinde İspanya ve Tunus’tan hareket edeceğini ve Saadet Partisi’nin de bu konuda gerekli hazırlıkları yaptığını ifade eden Arıkan, filonun Gazze ablukasını kıracağına ve Filistin halkının özgürlük mücadelesine devam edeceğine inandığını belirtti.
- 4 / 4
- 16:23Dizi dünyasında şok ayrılıklar: Üç gözde başrol ekranlara veda ediyor
- 16:16Mikro robotlar, devrim niteliğinde otonom karar alma yeteneğiyle tanıştı
- 16:09Çin'de akıl almaz mühendislik: Tren, 19 katlı binanın içinden geçiyor!
- 16:02Zaragoza'da yer altındaki enerji kaynağı: Buzdolabı etkisi yaratan jeotermal sistem
- 15:54Danimarka ve Almanya, denizaltından dev bir köprüyle adeta birleşiyor: Ulaşım devrimi yolda!








