Amazonların Başkenti Terme'den Dünya Markası Olma Yolunda Büyük Adım
- 4 / 1
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve 'Amazonların başkenti' unvanını küresel bir marka haline getirmek için önemli açıklamalarda bulundu. Kul, Terme'nin tarih boyunca bilinen bir coğrafya olduğunu ve bu mirası turizmde avantaja çevirmek gerektiğini vurguladı.
- 4 / 2
Başkan Kul, Terme'nin milattan önce 800'lü yıllarda Homeros'un İlyada'sı ve Heredot'un tarihinde geçtiğini hatırlatarak, ilçenin adının Termidon Irmağı'ndan geldiğini belirtti. Bu köklü geçmişin, Terme'yi bir dünya markası yaptığını ancak bu potansiyelin turizm açısından yeterince değerlendirilemediğini ifade etti. Kul, "Bunların üzerine giderek bunları görünür bilinir hale getirerek bilimsel çalışmalarla sunarak görünür hale geliriz. O zaman işte oraya gelirler." dedi.
- 4 / 3
Terme'nin karayolu üzerinde her yıl yaklaşık 40 milyon insanın geçtiği bir doğal mola noktası olduğunu belirten Başkan Kul, bu durumun ilçeye büyük bir turizm avantajı sağladığını dile getirdi. "Bizim insanlara gel dememize gerek yok zaten insanlar buradan geçiyor. Bizim 'bak biz buradayız' dememiz lazım." diyen Kul, tanıtımın turizmin en önemli unsuru olduğunu ve Terme'nin bu avantajı kullanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Samsun'un ekoloji, gastronomi ve tarih açısından zengin bir potansiyele sahip olduğunu ancak bunun henüz yeterince farkında olunmadığını sözlerine ekledi. Farklı pide çeşitlerini de Samsun'un bir değeri olarak gören Kul, ilçenin gastronomi zenginliğine de dikkat çekti.
- 4 / 4
- 14:37Afyonkarahisar'da kurtarma ekibinin akreditasyon süreci hız kesmeden devam ediyor
- 14:25Kış lastiği zorunluluğu sona erdi, sürücüler dikkat!
- 14:14Denizli'de forkliftin devrilmesi sonucu genç işçi hayatını kaybetti
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda










