Aliyev ve Tokayev: Orta Koridor'un geleceği masada
- 20 / 1
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Astana'da stratejik ortaklık ve iş birliğini ele almak üzere bir araya geldi. İki liderin resmi temasları, ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesine odaklandı.
- 20 / 2
Gerçekleşen görüşmelerde, ticaret, ekonomi, yatırım, tarım ve ulaştırma gibi alanlarda mevcut iş birliğinin nasıl daha da geliştirilebileceği masaya yatırıldı. Bölgesel ve küresel meseleler üzerine yapılan fikir alışverişlerinin yanı sıra, Çin'den Avrupa'ya uzanan ve lojistik potansiyeli yüksek olan 'Orta Koridor' projesinin geliştirilmesine yönelik sunumlar büyük ilgi gördü.
- 20 / 3
İki ülke arasındaki Yüksek Devletlerarası Konseyi İkinci Toplantısı'nda, ulaştırma, lojistik, dijitalleşme, enerji, kültür ve insani konuları kapsayan 15 önemli belge imzalandı. Bu anlaşmalar, iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ve ittifak anlaşmasının 20. yıl dönümüne denk gelmesiyle tarihi bir anlam kazandı. Özellikle Trans Hazar Uluslararası Taşımacılık Koridoru'nda (TITR) geçen yıl kaydedilen yüzde 62'lik taşıma artışının bu yıl da devam etmesi bekleniyor.
- 20 / 4
- 20 / 5
- 20 / 6
- 20 / 7
- 20 / 8
- 20 / 9
- 20 / 10
- 20 / 11
- 20 / 12
- 20 / 13
- 20 / 14
- 20 / 15
- 20 / 16
- 20 / 17
- 20 / 18
- 20 / 19
- 20 / 20
- 06:59Türkiye'den iki şehir, dünya devleri arasına girdi: İşte en çok turist çeken kentler
- 06:49Dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri listesinde Türkiye'den iki şehir var
- 06:39Hüseyin Kağıt, Sarıgöl'ü şarkılarıyla coşturdu: Unutulmaz bir panayır gecesi
- 06:29Perrier maden suyu skandalında yeni gelişmeler yaşanıyor
- 06:19Kaldırımda sarı çizgiler ne anlama geliyor? Trafikte büyük şaşkınlık!










