Aliyev ve Nahyan, stratejik iş birliği için buluştu
- 3 / 1
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
- 3 / 2
Aliyev, çalışma ziyareti kapsamında BAE'nin başkenti Abu Dabi'ye geldi. Burada, iki liderin ikili ilişkilerin stratejik ortaklık temeline dayandığını vurguladığı bir toplantı yapıldı. Görüşmede, siyasi, ekonomik, enerji, yenilenebilir enerji, kültürel ve insani alanlarda iş birliğinin gelişmesinin önemine değinildi.
- 3 / 3
Görüşmenin ardından, Azerbaycan ve BAE Silahlı Kuvvetleri arasında düzenlenen Barış Kalkanı-2026 ortak tatbikatının iki ülke arasındaki askeri uyumu artıracağına dair güven ifade edildi. Ayrıca, Güney Gaz Koridoru A.Ş. ve Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi arasında bir alım-satım sözleşmesi imzalandı. Bunun yanı sıra, iki ülke savunma bakanlıkları arasında bir niyet mektubu da onaylandı. Aliyev ve Nahyan, bu belgelerin ilişkileri daha da güçlendireceğine inanıyorlar. Görüşmede ayrıca, Bakü ve Abu Dabi'nin kardeş şehir olması konusu da gündeme getirildi.
- 10:51Bursa, enginarın yeni başkenti olmaya hazırlanıyor: İzmir tahtını kaybediyor
- 10:43Göztepe'den yeni sezon öncesi tam kadro sağlık kontrolü
- 10:34Şehirler, beyaz ışığın etkisiyle yeni bir görünüme büründü
- 10:2651 yaşında tıp fakültesi kazanan oğluna destek için üniversiteye başladı, bölüm birincisi oldu: Bu azmin hikayesi
- 10:18Balıkesir'deki orman yangını, bereketli toprakları kararttı











