Aliağa Körfezi'nde yapay resifler deniz ekosistemini korumak için izleniyor
- 4 / 1
Aliağa’da deniz ekosisteminin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi hedefiyle başlatılan "Aliağa Körfezi Yapay Resif Projesi" çerçevesinde önemli bir inceleme gerçekleştirildi.
- 4 / 2
Denize yerleştirilen yapay resif alanları, ROV (Uzaktan Kumandalı Sualtı Aracı) kullanılarak yerinde görüntülendi. Aliağa Belediyesi ve Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen bu projede, Balıkçılık Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Yapay Resif Bilimsel Teknik Tavsiye Kurulu’nun onayladığı 600 adet yapay resif bloğu, belirlenen koordinatlara bırakılmıştı. Gerçekleştirilen inceleme, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı.
- 4 / 3
ROV cihazı ile yapılan görüntüleme çalışmalarında, yapay resif bloklarının deniz tabanındaki yerleşimleri detaylı olarak gözlemlendi. Projenin ilerleyen aşamalarında, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından yürütülecek akademik izleme süreci ile bu alanlardaki balık yoğunluğu ve ekolojik etkiler düzenli olarak takip edilecek. Serkan Acar, bu projenin gelecek nesillerin denizlerini korumak adına önemli bir adım olduğunu ve çalışmaların bilimsel veriler ışığında sürdürüleceğini vurguladı.
- 4 / 4
- 04:58Kutup ayısı tehlikesi nedeniyle kapılar açık kalırdı, şimdi turistler yüzünden kilitleniyor
- 04:48Sybilla Ridmiller, Chumbe Adası'nı koruma altına aldı
- 04:38Kadın 20 milyon dolar kazandığını öğrenince şoke oldu
- 04:28ABD Donanması, savaş gemilerini yurt dışında üretme kararı aldı
- 04:19Beykoz'da kamyon otomobille çarpıştı: 3 yaralı










